Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.10.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.10.10
Публикувано 2010-10-05 08:46:55 от темпо

ПАМЕТ Сесията на 30 септември започна с едноминутно мълчание по повод смъртта на Цветан Голомеев - възпитаник на велинградската плувна школа, многократен държавен шампион по плуване, носител на медали от европейски първенства, участник в олимпиада. Предложението за почитате на неговата памет бе направено от групата на БСП.


ПОЧЕТНИ Мустафа (Маню) Шарков и Герасим Попов да бъдат удостоени посмъртно със званието “Почетен гражданин на Велинград”, решиха общинските съветници с пълно единодушие. Предложението за двамата създадели на дружба “Родина” в Чепинско и религиозни водачи в Драгиново и Велинград бе на настоящето ръководство на местната дружба “Родина” и Дружеството за защита на Родопите. Приета бе идеята тържествената сесия за връчване на званията да се проведе на 1 ноември, тъй като М. Шарков и Г. Попов са сред видните народни будители в нашия край.

МУЗЕЙ Общинският съвет актуализира таксите, събирани от Историческия музей. Входната такса ще е 2 лева за граждани и 1 лев за ученици и пенсионери, а посещенията в четвъртък ще са безплатни. 4 лева ще се заплащат за беседа на български и 6 лева - на чужд език. 5 лева са таксите за изготвяне на историческа справка, за ползване на снимковия фонд на музея и за ксерокопиране и сканиране на документи от фонда. Най-високи са таксите за заснемане на обекти с търговска цел, като те варират от 30 до 1000 лева в зависимост от темата и времетраенето.

УЧИЛИЩА На 30 септември съветниците се запознаха с готовността на училищата и детските заведения за вече започналата нова учебна година. Допълнително бе одобрено съществуването на още една маломерна паралелка в училището в Грашево.

ФЛАГ С пълно единодушие бе подкрепено предложението община Велинград да сключи договор за кредит с “Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ” ЕАД. Исканият размер на дълга е 328 482 лева, за да се съфинансира проектът за укрепване на свлачища. Срокът на погасяване е 18 месеца.

КАНАЛИЗАЦИЯ Местният парламент даде съгласие общината да кандидатства по процедурата за безвъзмездна помощ с проект “Канализация и пречиствателна станция за отпадни води на Велинград” на оперативна програма “Околна среда”. Кметът на общината има право за стартиране на процедура за получаване на кредит от банка или друга финансова институция, включително ФЛАГ, за финансиране на разходите, ако проектът бъде спечелен.

УЛИЦА Улица в кв. Лъджене вече ще носи името “Герасим Попов”. Тя се намира зад Бюрото по труда и е успоредна на “Киселец”, но досега не беше наименована и новопостроените туристически обекти там нямаха административен адрес.

ГАЗ Съветниците гласуваха изработената от “Ситигаз България” АД план-схема за газоснабдяване на Велинград. Предстои кметът на общината да извърши законовите процедури по неговото приемане.

КОНКУРСИ Общината ще обяви конкурс за отдаване под наем на валявицата в кв. Чепино, като срокът за ползване на обекта е обвързан с проекта за етнографски музей, който чака одобрение за финансиране. Открити бяха и конкурсни процедури за продажба на общински парцел на Абланица и отдаване под наем на обекти и петна в Драгиново, Сърница, Побит камък.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води