Велинград - online - Пак обещават извънредна сесия за баните 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пак обещават извънредна сесия за баните
Публикувано 2010-10-05 08:48:00 от темпо

“Идват избори, никой няма да гласува за вас!”, “Заради далавери хората само ходят до баните с чантите и се връщат!”, “Ще докараме комисия от София заради баните”, “Трупате си паричките, а народът страда!” - такива бяха гневните реплики на велинградчани, които на 30 септември дойдоха на сесията на Общинския съвет, но бързо напуснаха залата крайно разочаровани.
Двете точки за Кална и Чепино баня не само не влязоха в дневен ред, но и председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз не даде възможност на София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” да изрази становището на гражданите по този толкова наболял за града проблем. Това накара дошлите специално по тази тема хора да напуснат залата възмутени. Не ги успокои и съобщението на М. Джамбаз, че ще бъде организирана изврънредна сесия за баните, защото такава се чака вече повече от година и половина. Кметът Иван Лебанов бе в залата специално по темата и също пое ангажимент, че извънредна сесия за баните ще има. Той каза, че вариантите пред концесионерите са само два: ими си изпълняват договорите или напускат, други варианти няма да станат. “Искам да кажа, че съм жив и здрав и съм силен”, заяви кметът преди също да напусне сесията.
Без гражданско присъствие в залата съветниците отметнаха 30-те точки в дневния ред за по-малко от 2 часа и половина и без особени дебати (решенията в СЕСИЕН ОБЕКТИВ).
Подобно на началото, скандален бе и финалът на сесията. Александър Гагов отправи питания към Общинска администрация защо не са премахнати павилионите при триъгълната градинка, въпреки че има решение на Общинския съвет. От отговора на зам.-кмета Валентина Цветанова стана ясно, че за три от павилионите все още текат съдебни процедури по обжалване, а за общината ще бъде икономически по-изгодно всички павилиони да бъдат вдигнати едновременно и да се ремонтира инфраструктурата. Другото питане на Ал. Гагов бе за общинските обекти с изтекли договори за наем, като той специално акцентира на договора за наем за “Най клуб”, по който общината получава 400 лева месечно. “За всички е ясно защо г-н Гагов има конкретен интерес за “Най клуб”, каза г-жа Цветанова и припомни, че договорът за наем на бившия “Пикадили” е от 1992 г. и е обвързан с решение на тогавашния Общински съвет за признаване на извършените подобрения. Общинска администрация работи по този сложен казус, както и за много други обекти, но проблемите са наслагвани във времето, каза зам.-кметът. От своя страна г-н Гагов заяви, че на следващата сесия ще поиска справка за всички обекти с изтекли договори и ще иска за всички да се обявят търгове.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води