Велинград - online - Ракитовската кметица отхвърли обвиненията 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитовската кметица отхвърли обвиненията
Публикувано 2010-10-05 08:50:18 от темпо

Емилия Еленкова, кмет на община Ракитово, отхвърли като “груба лъжа и съшита с бели конци инсценировка” обвиненията към нея, разпространени от петима общински съветници в открито писмо до държавните институции с искане за проверка в общината.

Очакваше се, че двете спорещи страни (от едната кметицата Ем. Еленкова и нейният екип и от другата - част от Общинския съвет начело с председателя Никола Бързанов и зам.-председателя Северин Клашнов) ще сблъскат мненията си в ефира на Българската национална телевизия. В уречения ден и час обаче пред камерата застанаха единствено г-жа Еленкова и служители на администрацията, а опонентите им не се явиха да защитят позицията си пред зрителите и най-вече пред жителите на община Ракитово.
Пред БНТ и в изявление за медиите Емилия Еленкова опровергава обвиненията, че са изхарчени огромни суми за закупуване на книги и посочва, че де факто изразходваните пари са за закупуване на учебници и учебни помагала за петте общински училища: 68 185 лева през 2009 г. при планирани 69 720 лева и 22 906 лева за 2010 г. при планирани в бюджета 64 171 лв. Г-жа Еленкова не приема обвиненията, че близо 300 “мъртви души” са назначавани на граждански договор към общината, защото за всяка извършена дейност има подписан приемо-предавателен протокол. Атаката според нея идва от клика в местния парламент, която всячески се стреми към властта и нееднократно се е опитвала да оказва натиск. Пред БНТ Ем. Еленкова посочи и конкретен пример, че са й отправяни заплахи при избора на фирма, която ще изпълнява обществената поръчка за озеленяване и облагородяване на парковете. “Рекетьорите се докопаха до местната власт, за да изнудват по-смело. Докато съм кмет на Община Ракитово заявявам категорично, че аз няма да го допусна”, завършва изявлението си Емилия Еленкова.
Опонентите в местната власт не “кръстосаха шпаги” и на сесията, която ракитовският парламент проведе на 30 септември. Емилия Еленкова не присъства на заседанието, а съветниците този път актуализираха бюджета на общината за 2010 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България