Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.10.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.10.10
Публикувано 2010-10-12 09:59:32 от темпо

КМЕТ Кметът на община Велинград Иван Лебанов ще се включи в благотворителното предаване “Великолепната шесторка”. Вечерта на 14 октомври, четвъртък, от 21 часа кметът ще пее заедно със световната и олимпийска шампионка в скока на височина Йорданка Благоева и така ще подкрепи каузата “Дом за всяко дете”.


СЪД С решение от 7 октомври Апелативен съд - Пловдив отмени изцяло присъдата по наказателното дело срещу екскмета на община Велинград Атанас Водев, наложена от Окръжен съд - Пазарджик заради нанесени щети на общинския бюджет след наводненията през лятото на 2005 г. Апелативните съдии за втори път връщат делото в Пазарджик за ново разглеждане от друг състав и от стадия на съдебно заседание. Решението е окончателно и не подлежи на протест, така че съдебният спор пак се пренася в областния център.

ДЪРВЕТА Фирма “Еко-Титан” продължава есенното почистване на Велинград с кампания за оформяне короните на дърветата, която започна на 8 октомври. Дървета, които създават опасност за гражданите и моторните превозни средства, ще бъдат отрязани, съобщи Сл. Лупов.

ЛЕПЕНИЦА Националният природонаучен музей даде одобрение на проекта за частично благоустрояване на пещерата “Лепеница”. Според специалистите това няма да окаже съществено влияние върху обитанията на прилепите и пещерната фауна. Посещенията на туристи в “Лепеница” ще са извън периода на зимуване на прилепите (1 декември - 30 март).

СНЕГОПОЧИСТВАНЕ Община Велинград обяви обществена поръчка за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа (без градската част) в периода 15 ноември 2010 - 30 април 2011 г. Прогнозната стойност на поръчката е 70 000 лева без ДДС. Изискванията към фирмите-кандидати е да имат нужната техника, техническа база и депа за складиране на пясък. Конкурсът ще се проведе на 5 ноември 2010 г.

РЕКА Община Велинград нае работници по програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” за почистване на река Чепинска. Чисти се участъкът от баните в Чепино до Клептуза.

СЕРИАЛ На 12 октомври Драматичен театър “К. Величков” - Пазарджик ще играе премиерно във Велинград пиесата “Таванът” на Емил Бонев. Това е първата серия от първия български театрален сериал, а в главната роля ще видим Асен Блатечки.

ОРКЕСТЪР Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” получи две покани за участия. Първата е от Троян, където на 13 октомври ще бъде отбелязана 30-годишнината от създаването на тамошния оркестър. Другата покана е от Перник, който има празник на 19 октомври и кани велинградския оркестър да подгрее и създаде настроение в предпразничния ден.

ДРАГИНОВО На 6 октомври децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград гостуваха на своите връстници от СОУ “М. Драгинов” в Драгиново. В училищната столова домакините представиха пиесата “Пепеляшка”, което се превърна в незабравимо изживяване за гостите. По-честото извеждане на децата от дома и срещите с нови места и приятели е една от основните задачи, които си е поставил центърът.

ПОЛЕТ “Опел Астра”, управляван от ракитовеца С. Ч. “прелетя” с несъобразена скорост по дефилето и се озова в коритото на рката. Случката се разигра около 11 часа на 4 октомври. Шофьорът не е пострадал сериозно, но по автомобила има щети. Полицията е извършила оглед и води дознание.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води