Велинград - online - Запасните на автопоход до Семково 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Запасните на автопоход до Семково
Публикувано 2010-10-19 08:40:29 от темпо

За да отбележи годишнината от Балканската война, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Велинград организира автопоход до Семково.

Курортното селище е сгушено в подножието на Рила, с надморска височина 1750 м и до него се стига по тесен планински път. Мястото е оградено от смърчови и борови гори. За името на тази омайна местност се говори, че тук са събирали елови шишарки и от техните семена работни и преприемчиви българи са отглеждали фиданки, с които са залесявали околността.
Възползвайки се от хубовото есенно време, група от над 50 запасни офицери и сержанти от дружество “Шипка”, в което членуват 90 човека, посетихме Семково. В началото на овтопохода направихме почивки на Юндола, Якоруда и Белица. В столовата на хижа “Семково” проведохме тържествен сбор, където председателят на дружество “Шипка” серж. Ангел Станчев приветства участниците, а кап. Боряна Стаева изнесе кратка беседа и рецитал за Балканската война.
Със ставане на крака и едноминутно мълчание почетохме паметта на нашия член и секретар на СОСЗР - Велинград серж. Румен Кюлюмов, от чиято смърт измина една година.
С песни, народни хора и танци сбирката ни продължи до късния следобед. Макар и по лошия планиски път, шофьорът на автобуса Н. Праматаров осигури нашето спокойно пътуване. Срещата сред красивата местност Семково ни зареди с положителна енергия. Възхитихме се на природата - гората, зеленината, хлопатарите на стадата, които ни накараха да сме горди българи, всичко “българско и родно” да любим, тачим и милеем.
Боряна Стаева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България