Велинград - online - Учреди се общински съвет на СП-2004 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Учреди се общински съвет на СП-2004
Публикувано 2010-10-19 08:51:11 от темпо

На територията на община Велинград има учредени 5 пенсионерски клуба в кварталите Каменица, Лъджене и Чепино, Драгиново и Сърница. Всички те са културни средища за хората от третата възраст. Там се развива богата културно-просветна дейност, събират се сродни дущи и намират своя отдушник от тежките си неволи. Времето, в което живеем, даде своя отпечатък. Много пенсионери тях водят мизерен живот поради ниските пенсии.
В тяхна защита се нароиха много пенсионерски съюзи - 17-18 на брой. Всички те парадират, че защитават интересите на пенсионерите, но само 3 са регистрирани и законни. Разочарованието ни от много от тях дойде навреме. Обстоятелствата ни притискат да бъдем по-единни, по-обединени, за да се чува и нашият глас.
От 2 години в общинските клубове са учредени дружества към Съюза на пенсионерите 2004 (СП-2004), който засега е най-влиятелният, с най-големи заслуги в защита правата на пенсионерите. СП-2004 е най-голямата и популярна неправителствена организация, регистрирана в съда с национално ръководство и структури в цялата страна. Той е правоприемник на благородните традиции на пенсионерските организации “Старини/пенсионер”, “Съюз на пенсионерите за изслужено време и старост”, “Български народен съюз”, “Съюз на пенсионерите в България”, който има 20-годишен юбилей. Наред със създадените дружества по клубовете се създават и обединяващи градски и областни съвети към СП-2004 с централен съвет и председател Цветан Минков.
Крайно време беше и общинските велинградски дружества на СП-2004 за се обединим в общински съвет. Този хубав повод ни събра в китния град Сърница. Представители от петте клуба, наброяващи над 65 човека, проведохме конференция в Клуба на пенсионери в Сърница в присъствието на областното ръководство с председател Крум Николов.
След дебатите по изнесения доклад от Мария Къдреева се премина към избор на ръководство на новоучредения градсски съюз на СП-2004. В 9-членния Управителен съвет бяха избрани представители от петте клуба: Мария Къдреева, Стоимен Денизов, Незабравка Янакова, Кемал Тинев, Милен Налбантов, Димитър Пеев, Катерина Илинова, Тодор Делиев и Сашо Малинов. За председател бе избрана Мария Къдреева.
След официалната част се проведе дружеска среща в едно райско кътче до язовир “Доспат” с много музика, хора и веселие. С пожелание към новия съюз да расте и крепне, да се превърне в истински защитник на пенсионерите в община Велинград, ще завърша с девиза: “Заедно можем повече - нека променим живота си!”.
Мария Къдреева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай