Велинград - online - Ще подготвят 10 млади екскурзоводи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще подготвят 10 млади екскурзоводи
Публикувано 2010-10-19 08:57:24 от темпо

Община Велинград е разработила проектно предложение за осигуряване на заетост на младежи до 29 години, които вследствие на икономическата криза са останали без работа. Проектът е одобрен от Областния съвет по заетост и в момента очаква финансиране в Агенцията по заетостта в София, обяви зам.-кметът по социалната политика Дияна Кехайова.

Ако бъде финансиран, проектът ще стартира през февруари 2011 г., когато 10 бъдещи екскурзоводи ще преминат 3-месечно обучение. След това те ще бъдат разпределени в Общинското предприятие ”Информационен център за малък и среден бизнес”, Историческия музей, Художествената галерия, трите читалища в града и читалището в Драгиново.
Гидовете ще посрещат, настаняват и изпращат туристически групи, делегации, участници в конгреси, семинари, снимачни екипи, журналисти, ще предоставят туристическа, културна и историческа информация на граждани и гости, ще подготвят туристически маршрути и информационни беседи, както и провеждат екскурзоводски обиколки из община Велинград. Младежите-гидове ще са ангажирани в продължение на 11 месеца - от февруари до декември 2011 г. За труда си те ще взимат минималната работна заплата, а стойността на проектното предложение е 35 606 лв.
Целта е да се намали безработицата във Велинград, която е 26.32% и най-високата в Пазарджишка обраст. Относителният дял на безработните младежи до 29 г. непрекъснато се увеличава и в момента е 21.20 на сто. От друга страна туристическият бранш в региона изпитва недостиг на персонал с придобита професионална квалификация в сферата на туризма. Идеята на общината е проблемът с безработицата да бъде преодолян, а Велинград да се утвърди като СПА-столица на Балканите чрез подпомагане на туризма като отрасъл с приоритетно значение за икономиката.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола