Велинград - online - Знаков общинар убит с нож в гърба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Знаков общинар убит с нож в гърба
Публикувано 2010-10-19 09:14:13 от темпо

Вечерта на 13 октомври Костандово преживя истински шок. С нож в гърба в ромската махала бе убит знаковият общинар Северин Клашнов-Чарли.
Приживе С. Клашнов бе заместник-председател на Общинския съвет в Ракитово, където през 2007 г. влезе с листата на политическата партия ДРОМ. Успоредно с участието в местната политика Чарли има 8 криминални регистрации в полицията, съобщи говорителят на ОДП - Пазарджик Мирослав Стоянов:
за хулиганска проява, кражба на МПС, притежание на взривни вещества и боеприпаси, закана за убийство и др. Сред нашумелите конфликти на С. Клашнов е този с Илия Юруков, който през май 2004 г. го простреля в краката на Околовръсното шосе във Велинград. Друг нашумял случай е свързан с кражбата на луксозен автомобил на ексшефа на НСБОП ген. Кирил Радев, върнат след като полицията нахлу по време на 30-тия рожден ден на Чарли във велинградско заведение и откри пакетчета наркотици. Въпреки че бе криминално проявен, ракитовският общинар нямаше нито една присъда.
Според полицията Северин Клашнов е наръган с нож в гърба при битов скандал. Като причина за скандала се сочи изчезналият мобилен телефон на един от приближените на Чарли. В последвалото меле са участвали доста хора, имало е употребили алкохол. Около 23 часа вечерта Северин Клашнов е паднал на земята, прободен с голям нож право в сърцето. В болницата във Велинград само са констатирали смъртта му. За минути в Костандово са пристигнали полицаи от Велинград и Ракитово, извършен е оглед на мястото, а голяма част от очевидците на случилото се опитали да се скрият от органите на реда.
Първоначално извършителят на убийството също прави опит да се укрие, но в деня след инцидента служители на РПУ - Велинград задържаха 22-годишния Илия Баташки. Роденият в Разлог и живеещ в Костандово мъж по-късно е направил самопризнания по време на разпит пред съдия. Прокуратурата удължи срока за задържането му под стража със 72 часа.
Въпреки че убийството на Северин Клашнов стана в навечерието на кметските избори в Костандово, разследващите органи отричат политически мотиви. В изборите С. Клашнов активно подкрепяше независимия кандидат Ясен Шишеков, досега временно изпълняващ кметската длъжност. През последните години името на Чарли често се спрягаше във връзка с упражняване на влияние и набиране на гласове по време на избори.
Убийството съвпадна и с разгаряне на политическите страсти в община Ракитово. В дните преди фаталния инцидент съветниците от БСП поискаха оставката на председателя на местния парламент Никола Бързаков от ЛИДЕР, а отговорът на мнозинството, което в момента е против кметицата Емилия Еленкова, бе да ограничи правомощията й по финансови въпроси.
След убийството Общинският съвет на Ракитово се събра на извънредна сесия, за да обяви траурен ден. Взето бе решение разходите по погребението на С. Клашнов да бъдат поети от общинската хазна.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай