Велинград - online - Иван Лебанов:Много сили се съюзяват срещу мен една година преди изборите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Иван Лебанов:Много сили се съюзяват срещу мен една година преди изборите
Публикувано 2010-10-26 10:58:21 от темпо

На 21 октомври в интервю за Радио 1 кметът Иван Лебанов представи позицията си по част от темите, които са актуални за велинградчани през последните седмици.
По наскоро поставената на обществено обсъждане тема за бъдещето на Клептуза като емблемата на Велинград кметът каза: “Твърдо заставам зад думите, които съм казал и преди, когато върнахме Клептуза на общината.
По моя инициатива от държавна собственост природната забележителност вече е общинска и именно затова сега имаме възможност да обсъждаме бъдещето на нашата емблема – Клептуза. Каквото съм казал миналата година, това казвам и сега: искам да бъде общинска собственост. Искам обаче нашите съграждани да знаят, че трябва да се инвестират не малко средства, с които за съжаление общината не разполага. Затова се обръщам с голяма молба към Общински съвет да гласуват този прословут вече кредит, за да може действително там да се случи нещо.”
Иван Лебанов коментира така внушенията от страна на ексдепутата Фидел Беев, че желае Клептуза да бъде продаден: “Мисля, че за трите години, в които съм кмет съм доказал, че беевщината си е отишла от нашия град. Това ми се струва, че са последните опити на този клакьор. Няма да се случи това, за което говори той. Знам, че има атака срещу мен. Наясно съм, че вече много сили се съюзяват срещу мен една година преди изборите, но това не ме притеснява. Искам обаче още веднъж да потвърдя, че докато аз съм кмет, Клептуза ще бъде общинска собственост и още веднъж да помоля общинските съветници да гласуват този така необходим за общината кредит, за да можем да възстановим и Клептуза.”
На въпроса защо искането за кредит не се внася за гласуване в местния парламент кметът отговори: “Първо искам да поясня за пореден път пред жителите на Община Велинград, че няма община в България, която да не е прибягнала към тегленето на кредит. Тези пари все пак ни трябват за проектиране, за участие по европейски проекти, с които да печелим пари, за съфинансиране на проекти, за междинни плащания по проекти, за инфраструктура. Всички знаем за дупките по пътищата, във Велинград асфалтовите настилки са в окаяно състояние – но кажете как да го направим. Пазарджик изтеглиха кредит в размер на 30 милиона, Пловдив – 50 милиона. Защо нашият Общински съвет не иска да гласува? Аз ще ви отговоря на този въпрос – защото се готвят за избори. Не искат да гласуват този кредит, защото се готвят за избори и се притесняват от това, че Иван Лебанов ще се затвърди като лидер и на нас ще ни бъде трудно да го сменим следващата година. Това е истината. Затова и до сега не съм вкарал в дневния ред на сесията на Общински съвет точка за кредит. Има ли смисъл да предлагам нещо, което няма да подкрепят? Аз мисля, че не.”
В интервюто бе застъпена и горещата тема за затворените Кална и Чепино баня въпреки ултиматумите, поставени от общинската власт към концесионерите. Ето как Иван Лебанов очерта бъдещото развитие на проблема: “Моето мнение е абсолютно категорично – разваляне на договорите с тези концесионери. Те многократно са доказали, че не могат да управляват баните и затова трябва да си заминават. Оттук нататък предстои Общинският съвет да вземе решение, с което да ме упълномощи и аз да прекратя договорите с тези концесионери. Нека нашите съграждани да знаят, че концесии се дават и развалят с решение на Общински съвет. Аз изпълнявам решението на общинските съветници. Моето мнение като кмет е ясно – разваляне на концесиите.”
Като очакван ход кметът определи предизвестието, което от “Спорт Бееви” са връчили на общината за освобождаване на Градския стадион: “Това е една неприятна новина, но тя е и много очаквана, защото от това лице се очаква всичко. За съжаление, това е един от сериозните проблеми, които наследихме от предишни управления и с които аз, като кмет, трябва да се справям. Ако трябва ще играем и в Ракитово, но футболния отбор няма да го изоставим. Като причина от въпросното дружество са посочили, че предстои ремонт на стадиона и на тревната площ, залите и така нататък. Всички знаем обаче, че тове е просто повод, за да се спъва спортът във Велинград.”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай