Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.10.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.10.10
Публикувано 2010-10-26 11:01:12 от темпо

ИЗБОРИ Общинската избирателна комисия във Велинград заседава на 18 ноември по казуса с кметство Света Петка, след като на 14 октомври внезапно почина кметът Муса Мандраджиев. Тъй като до редовния местен вот през 2011 г. има малко повече от 1 години, ОИК реши да предложи на Централната избирателна комисия да започне процедура за насрочване на частичен избор на кмет на Света Петка. Дата за провеждане на избора ще бъде определена с указ на президента Г. Първанов. Междувременно Общински съвет - Велинград трябва да избере временно изпълняващ длъжността кмет на Света Петка, но такава точка не фигурира в дневния ред за сесията на 28 октомври.


ПОМОЩИ От 18 октомври в Общински детски комплекс-Велинград започна раздаването на помощи на социално слаби жители на общината по списъци, изготвени от Дирекция “Социално подпомагане”. Това е трети транш на европейските помощи, като за тяхното раздаване се грижат Българският червен кръст и общината. Право на подпомагане имат всички граждани, получавали енергийна помощ през 2009-2010 г. Помощите се получават в пункта на ул.”Гоце Делчев”2. от 9 до 16 часа. Раздаването им ще продължи до 12 ноември 2010 г.

СЕСИЯ 23 точки фигурират в дневния ред на редовната сесия, насрочена за 28 октомври. Освен точките за разваляне на концесиите за Кална и Чепино баня, пред съветниците ще стои и нов казус за предоставяне за стопанисване на земя в района на общинската болница, по който обаче не бяха раздадени материали.

ПЕРНИК По покана на домакините велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” взе участие в празничната програма за деня на Перник - 19 октомври, празника на Свети Иван Рилски. Гост на перничани беше и президентът Георги Първанов.

ЛОВ Регионалната дирекция на горите - Пазарджик проверява ловните дружинки и вече е констатирала две нарушения във Велинград. И в двата случая става въпрос за нарушаване на границите, в който трябва да ловуват отделните дружинки и се полага съставяне на акт.

ДАРЕНИЕ Приключи първата самостоятелна изложба във Велинград на софийската художника Рени Върбанова. В знак на благодарност тя дари на фонда на общинската Художествена галерия картината си “Отвъд реалното” - по преценка на специалистите една от най-силните творби, показани в изложбата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води