Велинград - online - “Българи юнаци” за “Импулс” в Скопие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Българи юнаци” за “Импулс” в Скопие
Публикувано 2010-11-02 08:36:27 от темпо

Откритият турнир по спортни танци на Скопие е с особен статут. Той се провежда в чест и в памет на рано починалата местна танцьорка Анна Делич и затова е зареден с различна енергия - да слави живота, приятелството и танца.
В дванадесетото издание на турнира на 30 октомври участваха двойки от 13 европейски държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Израел, Италия, Нова Зеландия, Русия, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Хърватия и домакините от Македония.
Силното българско присъствие бе благодарение най-вече на Клуб за спортни танци “Импулс”, чийто двойки играха във всички възрастови групи и записаха поредния колективен голям успех. За сърцатото им представяне и отличната игра и резултати велинградчани бяха поздравени лично от българския посланик в Македония г-н Раковски Лашев. В края на оспорваните финали вечерта в събота той благодари на нашите момчета и момичета, че по такъв красив начин са защитили името на България и за удоволствието и гордостта, които са доставили на него и останалите българи в зала “Универсална” в центъра на Скопие.
Възпитаниците на “Импулс”, водени от Петър Милчев и Мая Кондарева, спечелиха поредица от отличия:
В най-малката възрастова група нашите три двойки се пребориха за места във финалите и в стандарт, и в латина. Борис Даскалов - Диана Енчева оглавиха класирането в стандартните танци и взеха сребърен медал в латина; Кирил Забурдяев - Мартина Холянова спечелиха бронзови отличия, а новата двойка, за която турнирът беше “бойно кръщение” Божидар Дивeчев - Елена Чанкова се нареди на четвърта позиция и в двете дисциплини.
Александър Георгиев - Елена Баева вдигнаха два пъти шампионската купа във възрастовата група на 13-годишните, печелейки двата турнира по страндартни и латино танци. Голям успех за тях е и петото място при 15-годишните в стандартните и осмото място в латина, защото конкуренцията в по-високата възрастова група беше значителна.
При 15-годишните бронзови отличия в стандарта и в латина спечелиха Коста Каракашиян - Мария Глиндеман. Валентин Иванов - Пепа Баева се класираха на четвърто място в стандартните и на шесто място в латино-финала.
В турнира за младежи двойката на “Импулс” от Пазарджик Тодор Златарев - Иванка Георгиева взе сребро, а Антони Христов - Шаная Манафова се класира шеста. В латина при младежите безапелационни бяха Георги Ганев - Елена Думанова, а на шеста позиция се наредиха Иван райчев - Николета Петрова.
Най-сериозната битка се разрази за отличията в турнира IDSF, тъй като състезанието носи точки за световната ранглиста. Силната международна конкуренция обаче не бе попречи на Христо Гръчки - Весела Димова да грабнат поредното си злато в стандартните танци. Шесто място в този финал спечелиха Георги Димов - Пепи Владимирова.
За участие във “финала на финалите” - латина IDSF се пребориха Кристиян Йорданов - Вероника Гаджева, които заеха четвърто място в изключителна надпревара с двойки от Италия и Румъния.
Многото купи и медали от турнира в Скопие са важни и с това, че в македонската столица велинградчани играха за България и показаха, че могат достойно да побеждават на международния танцов форум.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола