Велинград - online - “Българи юнаци” за “Импулс” в Скопие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Българи юнаци” за “Импулс” в Скопие
Публикувано 2010-11-02 08:36:27 от темпо

Откритият турнир по спортни танци на Скопие е с особен статут. Той се провежда в чест и в памет на рано починалата местна танцьорка Анна Делич и затова е зареден с различна енергия - да слави живота, приятелството и танца.
В дванадесетото издание на турнира на 30 октомври участваха двойки от 13 европейски държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Израел, Италия, Нова Зеландия, Русия, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Хърватия и домакините от Македония.
Силното българско присъствие бе благодарение най-вече на Клуб за спортни танци “Импулс”, чийто двойки играха във всички възрастови групи и записаха поредния колективен голям успех. За сърцатото им представяне и отличната игра и резултати велинградчани бяха поздравени лично от българския посланик в Македония г-н Раковски Лашев. В края на оспорваните финали вечерта в събота той благодари на нашите момчета и момичета, че по такъв красив начин са защитили името на България и за удоволствието и гордостта, които са доставили на него и останалите българи в зала “Универсална” в центъра на Скопие.
Възпитаниците на “Импулс”, водени от Петър Милчев и Мая Кондарева, спечелиха поредица от отличия:
В най-малката възрастова група нашите три двойки се пребориха за места във финалите и в стандарт, и в латина. Борис Даскалов - Диана Енчева оглавиха класирането в стандартните танци и взеха сребърен медал в латина; Кирил Забурдяев - Мартина Холянова спечелиха бронзови отличия, а новата двойка, за която турнирът беше “бойно кръщение” Божидар Дивeчев - Елена Чанкова се нареди на четвърта позиция и в двете дисциплини.
Александър Георгиев - Елена Баева вдигнаха два пъти шампионската купа във възрастовата група на 13-годишните, печелейки двата турнира по страндартни и латино танци. Голям успех за тях е и петото място при 15-годишните в стандартните и осмото място в латина, защото конкуренцията в по-високата възрастова група беше значителна.
При 15-годишните бронзови отличия в стандарта и в латина спечелиха Коста Каракашиян - Мария Глиндеман. Валентин Иванов - Пепа Баева се класираха на четвърто място в стандартните и на шесто място в латино-финала.
В турнира за младежи двойката на “Импулс” от Пазарджик Тодор Златарев - Иванка Георгиева взе сребро, а Антони Христов - Шаная Манафова се класира шеста. В латина при младежите безапелационни бяха Георги Ганев - Елена Думанова, а на шеста позиция се наредиха Иван райчев - Николета Петрова.
Най-сериозната битка се разрази за отличията в турнира IDSF, тъй като състезанието носи точки за световната ранглиста. Силната международна конкуренция обаче не бе попречи на Христо Гръчки - Весела Димова да грабнат поредното си злато в стандартните танци. Шесто място в този финал спечелиха Георги Димов - Пепи Владимирова.
За участие във “финала на финалите” - латина IDSF се пребориха Кристиян Йорданов - Вероника Гаджева, които заеха четвърто място в изключителна надпревара с двойки от Италия и Румъния.
Многото купи и медали от турнира в Скопие са важни и с това, че в македонската столица велинградчани играха за България и показаха, че могат достойно да побеждават на международния танцов форум.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води