Велинград - online - “Байкария” съчетава спорт и екология 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Байкария” съчетава спорт и екология
Публикувано 2010-11-02 08:38:11 от темпо

Любителите на планинското колоездене, обединени в сдружението “Байкария”, работят по новата си идея за създаване на музей на гората. Музеят ще е разположен в парк Беглика и ще показва горския ландшафт в неговата естествена среда.

Амбицията на “Байкария” е да превърнат мястото в модел за ефективното използване на съвременните технологии за производство на еко-енергия. Посетителите ще могат да видят модерната фотоволтаична система и пречиствателната станция за отпадни води, която работи с тръстика и папури и пречиства водите, преди те да се влеят в близкия язовир. Така Парк Беглика има шанс да се превърне и в желано място за провеждане на семинари по екологични теми.
През изминалото лято “Байкария” даде пример за екологична дейност с почистването на района около язовир “Беглика”, откъдето в дните преди и след Беглика фест бяха извозени около 15 тона боклуци.
С идеите да бъдем близко до природата и да се грижим за нейното опазване бяха запалени и 30-те деца, които участваха в първия летен детски лагер, организиран от сдружението. Лагерът пожъна голям успех и догодина ще има своето второ издание.
Наред с еко-инициативите сдружението активно се включва и в дискусиите около категоризацията за ползването на горските пътища според новия Закон за горите, който ограничава движението в горите на голям брой МПС. Феновете на екстремното колоездене защитиха правото си да карат по планинските пътеки и маршрути, тъй като по никакъв начин не нанасят вреди на околната среда.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води