Велинград - online - ФОТО-ОТГОВОР 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ФОТО-ОТГОВОР
Публикувано 2010-11-02 08:58:15 от темпо

Нашата ФОТО-ПИТАНКА от предишния брой получи много бърз ФОТО-ОТГОВОР. Още във вторник, когато излезе “Темпо”, шефът на “Еко Титан” г-н Слави Лупов се свърза с редакцията, а ние “подсказахме” къде е въпросното сметище. На снимката, която публикувахме, се виждаше само малка част от огромното количество боклуци, разхвърляни на първия етаж в сградата на Културния дом в самия център на Велинград.

На място от “Еко Титан” се убедиха, че пространството е превърнато в нещо като площадка за разделно събиране на отпадъци - клошарите ровят в намиращия се на 1 метър огромен контейнер за смет, но им е по-лесно да сортират намереното на широката площадка и там буквално няма къде да се стъпи от боклуци.
Фирмата, която отговаря за сметосъбирането, реагира изключително бързо и в сряда, 27 октомври, мястото бе основно почистено. Събраните от служителите и багера на “Еко Титан” отпадъци не успяха да се съберат в каросерията на един от големите камиони - факт, който сам по себе си е показателен за това колко беше мръсно.
Акцията бе извършена за сметка на “Еко Титан”, въпреки че сградата на недовършения Културен дом е частна собственост и за нейното почистване би трябвало да отговарят собствениците. Добре е, че разрастващото се сметище бе своевременно премахнато, защото подобна гледка (и миризма) е недопустима в центъра на Велинград. Сега предстои да видим как ние като граждани ще се отнесем към почистеното пространство и дали скоро то отново няма да заприлича на мръсен заден двор. Това вече зависи от всички ни, а и от общината, която може да задвижи много лостове за контрол и глоби.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води