Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.11.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.11.10
Публикувано 2010-11-02 09:06:36 от темпо

ГРАШЕВО Съветниците упълномощиха кмета Иван Лебанов да подпише запис на заповед в полза на Държавен фонд “Земеделие” в размер на 2 941 687 лева. Тя ще послужи за обезпечаване на авансовото плащане по спечеления проект за реконструкция и строителство на ВиК мрежата в Грашево. Общината и фондът вече подписаха договор по проекта, чиято обща стойност е над 5 милиона лева и ще бъде подпомогнат от Програмата за развитие на селските райони.


ЮНДОЛА След проведения наскоро търг общината ще пусне нови 7 поземлени имота в района на Юндола. Началната тръжна цена, до която се стигна в предишните търгове, е 35 лева на кв.м без ДДС (само за най-големия парцел началната цена ще е 30 лева за квадрат). Процедурата за продажба на парцелите ще бъде публично оповестен търг с тайно наддаване.

ЦЕНИ След спорове съветниците решиха да фиксират начална цена от 7 лева на кв.м без ДДС за петна, които ще се отдават за търговска дейност във Велинград. Предложението за повишаване на досегашната начална цена от 2.50 лева/кв.м дойде от съветници от ДПС с мотив, че цените за наемане на общинска земя в Сърница и Драгиново са над 4 лева/кв.м.

ПРОКУРАТУРА Общинският съвет даде съгласие Министерството на правосъдието да ползва безвъзмездно първия етаж от общинската сграда на бившето ПП “Винчо Горанов”, където и в момента се намира Районна прокуратура - Велинград. Помещенията с обща площ 310 кв.м ще се ползват безвъзмездно от прокуратурата, а съветници настояха от своя страна държавното ведомство да се включи в ремонта на стълбището на общинската сградата.

ОТТЕГЛЕНИ Кметът Иван Лебанов оттегли две точки от дневния ред. Едната бе за спорния от дълго време парцел на Димитър Тонев, когото кметът каза, че ще покани на разговори, тъй като има интерес от страна на големи вериги магазини за строеж на такъв във Велинград. Кметът оттегли и проект за образуване на парцели за жилищно строителство в района на Вельова баня, защото е по-добре общинските земи там да се ползват за парк.

БОЛНИЦА Във връзка с поредица от писма от управителя на общинсакта болница “МБАЛ-Велинград” д-р Атанас Ташев съветниците взеха решение да предоставят на здравното заведение за стопанисване земята в неговия район. Болничното ръководство иска да огради и облагороди района с оформяне на места за охдих на пациентите и да се трасират границите на имота, който е публична общинска собственост.

“ЕЛБРУС” Определено бе трасето за прокопаване и полагане на водопровод за топла минерална вода за хотел “Елбрус” от находището в Лъджене до Вельова баня. “Елбурс Холидейс” ЕООД има разрешително за водоползване от МОСВ, а трасето ще е с дължина 30 метра през улица “Юндола”, като изграденият водопровод се актува за публична общинска собственост.

КЛУБ В дневния ред не влезе предложението от съветника Георги Чинков от БЗНС да започне процедура за отдаване под наем чрез търг с явно наддаване на обект “Най клуб”. Али Мареков от ДПС се противопостави, тъй като според Закона за общинската собственост такава процедура не може да бъде открита от Общинския съвет, а само от кмета на общината. Кметът Иван Лебанов се ангажира на следващата сесия да даде информация какви стъпки е предприела Общинска администрация по отношение на наема на бившата дискотека “Пикадили”.

ПИТАНИЯ Поредица от питания към кмета Иван Лебанов отправи заместник-председателят на Общинския съвет Александър Гагов: какъв е редът за ползване на общинските автомобили, какъв е размерът на хонорарите, които получават от общината медиите, защо не е обявен конкурс за будките за вестници, защо е върната гаранцията за водопровода за “Бор”, източва ли кметът Здравната каса, като е в болнични. Кметът заяви, че ще отговори, когато бъде готов с всички данни, което е трудно, тъй като сега 30 служители на общината работят на 4 часа, а други ползват задължителните си отпуски.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай