Велинград - online - Активите на “Стройком” не стигат за изплащане на заплатите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Активите на “Стройком” не стигат за изплащане на заплатите
Публикувано 2010-11-02 09:07:24 от темпо

Съветниците гласуваха поредица от решения, свързани с ликвидацията на общинското дружество “Стройком”. Според счетоводните отчети за 2010 г. фирмата е на загуба от 184 000 лева, а през 2009 г. загубите са били 136 000 лева. Активите на дружеството възлизат на 186 000 лева, колкото са и дължимите суми за заплати на работниците. “Дори да продадем всичко на 100%, има малък шанс персоналът да си получи дължимите пари”, коментира председателят на социалната комисия в местния парламент Венко Бозев.

Де факто всички пасиви на дружеството, което дължи пари за осигуровки и към кредитори, ще дойдат на гърба на общината от 2011 г. Затова част от съветниците казаха, че са закъснели с ликвидацията на фирмата, която е трябвало да започне още през 2009 г. Това даде повод отново да се мерят вините по повод обществената поръчка за чистотата: Фидел Беев обвини кмета Иван Лебанов, че общинската фирма не е спечелила обявената от общината поръчка, а Тома Пачалов му припомни, че когато той беше кмет, “Стройком” също загуби въпросната поръчка, но за сметка на СД “Братя Бееви”. Според Т. Пачалов основната вина е на тези, които повече от година заблуждаваха работещите в “Стройком”, че няма да се стигне до ликвидация и така се натрупаха големи суми за трудови възнаграждения. София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград” настоя съветниците и управителят на “Стройком” да си понесат отговорността, а не задълженията да тежат на всички данъкоплатци.
Предстои “Стройком” да обяви продажба на част от активите си. Тези на стойност под 200 лева ще се разпродават от ликвидатора Тодор Кютов без тръжна процедура. За одитор на фирмата бе избран Орлин Бараков, а за участник в комисията по провеждане на търговете като представител на Общински съвет - Велинград бе посочен Венцислав Еличин (резервен член - Тома Пачалов).
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай