Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.11.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.11.10
Публикувано 2010-11-02 09:10:19 от темпо

СНЯГ След Димитровден вместо да дойде циганското лято, във Велинград дойде зимата - сутринта на 28 октомври градът и околностите осъмнаха в бяло. Зимата изненада най-много енергетиците от EVN - токът гасна последователно в различни части на града заради аварии. На Белмекен термометърът закова -7 градуса и истинска снежна покривка.


СВЕТЛИНА От 1 ноември полицията започна ежегодната акция “Светлина”. Ще се проверява стриктно светлинната сигнализация на МПС, като от тази дата те са длъжни да карат на къси светлини и в светлата част на денонощието. Различното тази година е, че за нарушителите няма да има гратисен период, а директно ще трябва да плащат глоби.

СТРОЕЖИ Областният управител дончо Баксанов разпореди за започнат проверки за незаконни строежи в района около язовир “Батак”. От кметовете на 11-те общини от областта е поискана информация за всички издадени строителни разрешителни.

СТРОИТЕЛНИ На 28 октомври Община Велинград обяви открит конкурс за доставка на строителни материали, стоки и инструменти, между които дървен материал и изделия от бетон. Прогнозната стойност на поръчката е 142 850 лева, а продължителността - 12 месеца. Конкурсът е насрочен за 1 декември 2010 г.

ЮБИЛЕЙ На 29 октомври в църквата “Свети Георги” в к. Чепино бе чествана 150-годишнината от рождението на големия общественик и народен будител Филип Главеев. Участваха ученици от ОУ “Неофит Рилски”, които поднесоха цветя на гроба на Филип Главеев в двора на църквата. Гост на честването беше кметът Иван Лебанов.

БЕСЕДА Бившият директор на ОУ “Христо Ботев” в кв. Каменица Пейо Делиев бе поканен на среща с учениците по случай деня на народните будители. Тема на неговата беседа бе “Създаването на училище в Каменица и развитие на училищното дело в Чепинския край”.

РОДОЛЮБИЕ Ученици от СОУ “Васил Левски” спечелиха награда от Националния клуб “Родолюбие” за участието си в XVII Национален конкурс “България - европейска самоличност и специфична духовност”. Награда за презентация заслужиха Айсел Сеферова, Айше Кичикова, Ваня Калоферова, Вера Въргова, Вероника Манушева, Нели Кацарова и Илия Семерджиев, а г-жа Радка Тотолакова бе отличена като консултант. Официалното връчване на наградите е тази седмица в Националния дворец на децата в София.

КОЗЛОДУЙ Велинградският самодеен театър при читалище “Отец Паисий” взе участие в театралния фестивал “Козлодуйска сцена”, който се утвърждава като театрален форум за самодейци.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола