Велинград - online - Чепино почете своите будители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Чепино почете своите будители
Публикувано 2010-11-09 08:21:53 от темпо

Читалище “Св.св. Кирил и Методий 1905” в кв. Чепино избра да отпразнува деня на будителите 1 ноември в залата и с вярната си публика. Тържеството бе посветено на големия общественик, родолюбец и будител Филип Главеев. Това бе поредна проява в годината на 150-годишния юбилей от рождението на Филип Главеев. Във фоайето бе подредена фотоизложба, чийто черно-бели снимки са запечатили част от най-значимите моменти в бурния и труден живот на Филип Главеев.
За него подробно разказа в модерно поднесена презентация г-жа Ана Лачева-Цанова, който е внучка едновременно на Филип Главеев и на друг виден читалищен деец от Чепино - Александър Лачев. В презентацията се включиха и ученици от Основно училище “Неофит Рилски”, което чества своя патронен празник на 1 ноември и отбеляза 121 години от създаването си. Днес училището е продължител на делото на Филип Главеев за просвета, светлина и по-добър живот в Чепинския край, каза г-жа Лачева-Цанова.
По повод деня на будителите Атанас Фурнаджиев прочете решението на читалищното настоятелство, с което за почетен член на НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1905” бе обявен д-р Александър Попов. Почетното звание е морална награда за неговата дългогодишна работа като член на читалищното настоятелство и за творческата му дейност.
За да е празникът на будителите пълен и истински, на сцената се раздадоха певците, музикантите и танцьорите от фолклорния ансамбъл “Чепино”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай