Велинград - online - Ракитово спечели 1 милион лева за 3 учебни заведения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово спечели 1 милион лева за 3 учебни заведения
Публикувано 2010-11-09 08:39:04 от темпо

392 деца от детските градини “Митко Палаузов” в Ракитово и “3-ти март” в Дорково и 210 ученици в Оздравителното СОУ “Христо Смирненски” ще имат възможността да учат при по-добри битови условия. Община Ракитово спечели 1 милион лева по проект за енергийна ефективност от Оперативна програма “Регионално развитие”.
Неговата специфична цел е създаване на съвременни условия за провеждане на качествен образователен процес и интеграция на учениците от различен етнически произход в ОСОУ “Христо Смирненски” и подобряване на средата и битовите условия за отглеждане , възпитание и интеграция на децата от ромски произход в детските градини.
Сградата на оздравителното училище е построена 1948 година и се нуждае от основен ремонт. Ще бъде подменена дограмата, предвидени са топлоизолации на покривите и външните стени, подмяна на котел и монтиране на енергоспестяващи осветителни тела. В ЦДГ “3-ти март” в Дорково освен нова дограма и топлоизолация е предвиден и монтаж на соларна инсталация за топла вода, като същите ремонти ще бъдат извършени и в ЦДГ „Митко Палаузов” в Ракитово, чиято сграда е построена през 1971 г.
Проектът е част от изпълнение на плановите документи на Община Ракитово – Общински план за икономическо развитие, План за енергийна ефективност и стратегия за изпълнението му, коментира кметът Емилия Еленкова. С реализацията на проекта ще се осигури заетост на 20 безработни лица. Друг важен резултат е, че ще бъдат реализирани икономии от горива за отопление, ще се намалят и средствата за поддържане на материално-техническите бази. Децата от трите учебни заведения подготвят концерт, с който ще отбележат осъществяването на проекта.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води