Велинград - online - 4 медала за Велинград от карате 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

4 медала за Велинград от карате
Публикувано 2010-11-15 22:47:08 от темпо

С 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал се завърнаха велинградските представители от силния международен турнир по кудо карате. Състезанието се проведе на 13 ноември в старозагорската зала ДЗУ. Повече от 70 участници премериха сили в различните категории при мъже, жени и юноши. По всеобщо мнение на специалисти турнирът тази година бе от много висока класа поради силното международно участие на представители от Турция, Сърбия, Македония и най-вече от страна на Украйна, която е смятана за втора по сила в този спорт европейска страна след Русия.
От страна на България пък свои представители изпратиха школите на домакина Стара Загора, Пловдив, Хасково, Русе, Харманли, Бургас и Велинград. От велинградска страна в турнира взеха участие четирима състезатели. При юноши старша възраст това бяха Райчо Йосифов и Евгени Маргов, а при мъжете се състезаваха Димитър Василев и Йордан Герасимов.
Много силно се представиха и четиримата бойци, като двамата състезатели при юноши старша възраст спечелиха златни медали, след като по пътя към първото място победиха 7 свои противници от различни школи. Особено ценен се оказа успехът на Райчо Йосифов, който на полуфинала и на финала победи представители на украинската школа, което бе оценено високо от специалистите на турнира. При мъжете Димитър Василев остана втори, като на финала отстъпи на представител от Украйна. Четвъртият наш състезател Йордан Герасимов се окичи с бронзов медал.
Треньорът на четиримата Николай Цинцев определи представянето като много успешно и заяви, че от следващия месец започва подготовка за предстоящото световно първенство по този спорт, което ще се проведе през февруари 2011 в руската столица Москва. Със сигурност велинградският клуб ще вземе участие поне с трима от участвалите на шампионата в Стара Загора състезатели. Междувременно през декември месец се очаква да се проведе турнир по същия спорт за деца. Има вероятност турнирът да се проведе във Велинград. Припомняме, че през 2007 г. велинградската представителка в този спорт Теодора Салагьорова спечели златен медал на европейското първенство, което се проведе в София.
Кудо дайдо джуку е пълното наименование на този боен спорт, който е сравнително млад, но непрекъснато придобива популярност в целия свят и вече има създадени стотици клубове по цялото земно кълбо с над 50 000 активно трениращи състезатели. Негов създател е Такаши Азума, който през 1981 г. създава своя школа и започва практикуването на нова бойна техника, която умело съчетава нападателни и защитни бойни техники, а също и умело предпазва от наранявания по време на състезание. През 2001 г. се провежда и първият световен шампионат по този спорт в Япония. Оттогава насам световни първенства се провеждат всяка година, а отскоро и европейски.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води