Велинград - online - ПУ “Др. Манчов” - институция в помощ на децата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПУ “Др. Манчов” - институция в помощ на децата
Публикувано 2010-11-15 22:48:08 от темпо

На 1 ноември Помощно училище “Драган Манчов” Велинград отпразнува двоен празник – ден на народните будители и патронен празник на училището. Учениците заедно с учителите взеха участие в градските и училищни мероприятия: честване на 150 години от рождението на Филип Главеев, церемонията по поднасяне на венци и цветя на плочата на първото класно училище в кв.Каменица, изнесоха презентация и рецитал за народните будители.

Визията на ПУ “Др. Манчов” е да се утвърди като конкурентноспособно училище, създаващо подкрепяща среда за деца със специфични образователни потребности (СОП), с непрекъснато обновяваща се материална база и висококвалифицирани педагози, прилагащи интерактивни методи на работа. Педагогическият колектив усъвършенства професионалните си умения и се обособява като екип от високоотговорни личности, проявяващи толерантност, загриженост и зачитане на човешкото достойнство, прилага творческо и критично мислене в осъществяването на учебно-възпитателната и корекционна работа с учениците от Помощно училище.
Взехме участие в международен семинар в град Копривщица “Грижа към различните”, организиран от Център за развитие на човешките ресурси по секторна програма “Коменски” с 27 чуждестранни участници от 10 европейски държави. Целта бе обсъждането на проблемите, свързани с работа с деца със СОП и множество увреждания, споделяне на добри практики, международно партньорство, участие в международни проекти.
Специалните педагози в училището прилагат в работата си различни алтернативни средства с децата със СОП – арттерапия, трудотерапия, мултимедийни уроци и ролеви игри. Преминаването от академичен тип на обучение към ситуативен ще повиши мотивацията на децата за активно участие в образователно-възпитателния и корекционен процес. Успешна интеграция на деца със СОП се провежда чрез множество съвместни мероприятия – уроци, тържества, изложби и други с ученици от общообразователни училища.
За екипа от ПУ “Др. Манчов” предстои:
- да установи партньорски взаимоотношения с училища и институции от страната и чужбина за участия в международни проекти за повишаване на професионалната ефективност;
- да организира и провежда ранна диагностика и въздействие на групи от деца до 6 години; - организиране на полуинтернатни групи с ученици със СОП от общообразователните училища;
- организиране и провеждане на обучения, семинари, кръгли маси и работни срещи с родители и учители.
И най-важното: да променим обществена нагласа към ПУ “Др. Манчов”, като реформираме специалното училище в институция, подготвяща успешното социално включване на учениците си и предоставяща ресурсна подкрепа на интегрираното обучение. Нека поставим в основата на всичко детето и неговите интереси. В крайна сметка цялата образователна система има такава цел – детето, неговото развитие, неговото щастие и бъдеще!
Тамара Маргова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола