Велинград - online - Три ученически компании заработиха в СОУ “В. Левски” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Три ученически компании заработиха в СОУ “В. Левски”
Публикувано 2010-11-15 22:53:01 от темпо

В различни посоки, но с идеи, полезни за туризма във Велинград - така ще работят тази година трите ученически компании, създадени по програмата “Джуниър Ачийвмънт” в СОУ “Васил Левски”. Стартът на тяхната дейност бе даден на 11 ноември от директора на училището Емил Моллов, който подписа договори с тримата президенти на компаниите - Асся Моллова на Junior Reciclyng, Надежда Златкова на Junior Discoverery и Кристин Щерева на In Tour Bulgariа.

Първата компания, която през миналата учебна година успешно работи по проекта за велостойки и представи България в международното състезание на ученически компании в италианския град Каляри, продължава да се занимава с продажба на различни продукти от еко материали: моливници, керемиди, еко-чанти. По програмата “Бизнес без граници” вече имат подписани договори с подобни компании от Русия и им предстои обща работа с колеги от Белгия, Словакия, Кения и Германия.
Втората компания се е насочила към изследване и изучаване на България, за да помогне на младите хора да се запознаят с природните и исторически забележителности на нашата страна. Те ще разпространяват карта на старозагорското издателство “Домино”, а в сътрудничество с Исторически музей - Велинград ще изработят интерактивна карта със забележителности.
“Опознай света” е мотото на третата компания, която иска да представи Велинград като туристическа дестинация в брошури за пешеходни и вело пътеки, за историческата крепост Цепина, пещерата Лепеница и Клептуза. Амбициозната цел е тези брошури да са преведени на 5 езика: английски, френски, немски, руски и арабски.
Г-н Моллов изрази радост, че учениците сами търсят идеи и начини за тяхното осъществяване. Той пожела да варвят напред и нагоре към нови европейски изяви и благодари на преподавателите Людмила Кьосова и Васил Аврамов за работата им с ученическите компании.
Младите бизнесмени бяха привествани от г-жа Апостолова от РИО - Пазарджик и г-жа Стефанова от Община Велинград, а от училищното ръководство всяка от компаниите получи по една торта.
В СОУ “В. Левски” започва и Седмица на предприемачеството, в рамките на която ще има съвместен урок с Националната стопанска гимназия - София и СОУ “Г. Бенковски” - Пазарджик. В ход е и подготовката на голямото събитие през април 2011 г., когато по покана на училището във Велинград ще бъде организиран международен лагер с участници от Европа и те ще засадят “европейска гора” на територията на горското стопанство в Ракитово.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води