Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.11.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.11.10
Публикувано 2010-11-15 23:16:58 от темпо

ВЯТЪР Силният вятър от 9 до 11 ноември повали няколко дървета във Велинград - до бензиностанция “Петрол”, до горския пункт в Чепино, на ул. “Евл. Георгиев”, където пострада покрив на къща и др. От общината уведомиха, че опасните за здравето и живота дървета ще бъдат своевременно премахвани.


ПОРТУГАЛИЯ Заместник-кметът Валентина Цветанова и Цветан Котев, който е председател на Местната инициативна група (МИГ), през седмицата бяха на посещение в Португалия. Целта на визитата е обмяна на опит в работата по европейския подход ЛИДЕР.

ПОЖАР На 10 ноември в центъра на Драгиново изгоря павилион за дрехи. Въпреки бързата намеса на пожарникарите, огънят е изпепелил постройката и стоката. Причината и щетите са в процес на изясняване.

СЪРНИЦА На среща в Областната управа бе обсъдена координацията между центровете за спешна помощ в трите области Пазарджик, Пловдив и Смолян. Сред критичните точки е Сърница, която отстои на 50 километра от двата центъра за спешна помощ във Велинград и Батак. Областният управител Д. Баксанов ще предложи на Министерството на здравеопазването занапред спешната помощ в Сърница да се поема първоначално от центъра на територията на област Смолян, който е отдалечен на 9.5 км, докато пристигне екип от Велинград.

ОТОПЛЕНИЕ Община Ракитово обяви обществена поръчка за доставка на дизелово гориво за отопление на учебните заведения в Ракитово, Костандово и Дорково. Прогнозната стойност за 320 000 литра гориво е 620 000 лева без ДДС. Конкурсът е насрочен за 28 декември 2010 г.

АСФАЛТИРАНЕ От Община Велинград съобщиха, че продължава асфалтирането на общински пътища. До момента са асфалтирани около 1 300 кв.м от пътя Долно Дъбево – Сойка и около 1 400 кв. м на разклона за село Биркова. Усилено се отремонтират чрез изкърпване на дупки пътищата Аврамово – Кръстава и Велинград – Драгиново. Ремонтни дейности се извършват и на пътя Света Петка – Всемирци: изграждане на подпорни стени, настилка на пътя, бордюри.

ФУРГОНИ От Гражданска защита - Пазарджик инспектираха фургоните, дадени за временно ползване на семейства, пострадали при наводненията през лятото на 2005 г. Състоянието на фургоните е много лошо, в някои от тях наред с хората съжителстват и животни, повечето са разбити и изпотрошени. Засега срокът за ползване на фургоните се удължава, вероятно поне до пролетта.

СКРАП Проверки на Регионалната инспекция по околната среда и водите откриха нарушения на площадки за изкупуване на черни и цветни метали във Велинград и Ракитово. съставени са актове и са дадени предписания във връзка с откритите излезли от употреба електрическо и електронно оборудване и разкомплекотовани МПС и отпадъци. Глобите за подобни нарушения варират от 300 до 1000 лева.

ИЗЛОЖБА На 19 ноември, петък, в Градската художествена галерия ще бъде открита изложба на велинградският художник Ангел Милев. Той ще покаже живопис и графика.

КУЛИНАРИЯ Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” за втора година ще направи кулинарна изложба, посветена на идващите декемврийски празници. Дамите ще демонстрират кулинарни умения на 20 ноември в “Марица Изток”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай