Велинград - online - Пет години надежда за децата с увреждания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пет години надежда за децата с увреждания
Публикувано 2010-11-22 21:27:40 от темпо

На 17 ноември се даде старт на инициативата “Дни на отворените врати” в Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” във Велинград. Това не е случайно и съвпада с месеца на откриването на центъра през ноември 2005 г.

Гостите по стар български обичай бяха посрещнати с хляб и сол. Събитието уважиха Георги Янчев - зам.-кмет на Общината, Недялка Стефанова - директор “ОКВ”, Росица Пашова - пиар на ОА, Боряна Белухова от Ротари клуб, н-к отдел “Закрила на детето” Сашка Жекова, Елена Канлиева - директор на ПУ ”Д. Манчов” и председател на Сдружение БАЛИЗ-Велинград, директорът на ЦДГ “Детски Рай” Маргарита Узунова с част от нейния екип, Мариана Байлова - директор на ОУ “Хр.Ботев” и педагогическият съветник Иван Бандаков, Цецка Грозева - педагогически съветник в СОУ “В. Левски”, педагогическият съветник на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Гергана Николова, Виолета Делиева - ресурсен учител, Ангелина Колева, лично упълномощена от Снежана Велева - зам.-председател по социалните въпроси в Общинския съвет, родители и близки на децата от центъра.
Г-жа Величка Симеонова, директор на ДЦДМУ “Надежда”, поздрави присъстващите и презентира дейността на Дневния център. След представянето на екипа всеки специалист имаше възможност по свой индивидуален начин да запознае гостите с работата си. Присъстващите наблюдаваха заниманията, които се провеждат ежедневно. Децата от първа група с възпитател Васка Влахова правеха апликация от семена, а представителите на втора група с възпитател Дафинка Йовчева изработиха “Дървото на желанията”. Интерес предизвикаха и индивидуалните занимания. Логопедът Даниела Шаркова показа постановка на звуковете пред огледало. Психологът Здравка Гугалова проведе занимание с цел развиване на абстрактно-логическото мислене със следване на времева и логическа последователност чрез съставяне на разказ по картини. В кабинета по Монтесори терапия социалният работник Анна Табакова провокираше дете да подреди геометрични фигури по цвят, форма и големина.
Кулминация на събитието стана подготвената изненада от децата, превъплатени в анимационни герои, които с много радост изработиха своите сценични костюми. След дефилето изиграха латино танц, с което повдигнаха настроението на публиката и тя горещо ги аплодира.
За спомен всеки от гостите получи сувенир, лично изработен от децата на центъра. Целта на инициативата се оправда и обществото показа, че не е забравило децата със специални нужди.
Величка Симеонова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води