Велинград - online - Кулинарен конкурс събра настроението на 3 празника 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кулинарен конкурс събра настроението на 3 празника
Публикувано 2010-11-22 21:40:56 от темпо

Според мнозина най-хубавата част от един празник е неговата подготовка, защото това е моментът, когато надеждите и въображението имат пълната свобода да се развихрят. През декември предстои поредица от чудесни празници и Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” реши към тяхната подготовка да добави и емоциите от един кулинарен конкурс. Той се проведе за втора поредна година в залата на “Марица Изток” в съботния следобед на 20 ноември - в самото навечерие на деня на християнското семейство.
Кулинарният конкурс бе посветен на три големи празника от декемврийския календар - Никулден, Бъдни вечер и Коледа.
Както и преди година, дамите от “Нежна сила” не пощадиха време, сили и средства, за да наредят изключителна трапеза с общо 44 ястия и десерти - богата, красива, с най-доброто от традицонната и най-оригиналното от модерната кухня. Новото този път беше конкурсният характер - г-жа Дора Ланджова от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” зададе професионалните критерии, а всички участници и гости гласуваха, оценявайки вкусотиите с различен брой бобчета.
Победителките в отделните групи имат пълното право да бъдат много горди, защото състезанието беше колкото вкусно, толкова и оспорвано. Наградата за Никулден спечели г-жа Фани Спасова, майстор на традиционната за този празник риба в тесто. Сред рецептите за постната вечеря на Бъдни вечер бе отличена туршията “Зимна приказка” на г-жа Дани Вачева и г-жа Славея Кьосова, която грабваше погледа с изключително оригиналното изрязване и подреждане на зеленчуците. Ястието “Коледна корона” донесе короната на победител на д-р Людмила Лулева, чиято идея за Коледната трапеза обра овациите. Победителките поздрави председателката на “Нежна сила” г-жа Росица Лебанова, която обяви, че рецептите от конкурса ще бъдат събрани в книжка.
Гости на хубавия празник бяха представителки на Националния клуб “Българска бродерия”, с които “Нежна сила” установи контакти по време на тазгодишния Базар на занаятите. Конкурсът пожъна интерес и сред гостите на комплекс “Марица Изток”, а безспорно най-голямо удоволствие и удовлетворение донесе на всяка от жените, които с много труд и въображение сътвориха това кулинарно пиршество.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води