Велинград - online - Телекабел - телевизия за хората от Пазарджишка област 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Телекабел - телевизия за хората от Пазарджишка област
Публикувано 2010-11-22 21:46:12 от темпо

Пенка Драганова - програмен директор на телевизия Телекабел - Пазарджик
- Защо Телекабел се насочи към велинградския пазар?
- Всъщност Телекабел ТВ като телевизионна програма съществува в медийното пространство на Велинград от много години, като част от програмите, предлагани от други кабелни оператори. Новото сега е, че Телекабел ТВ ще могат да гледат всички, които са абонати на Телекабел АД, която, както е известно вече, започна изграждане на собствена мрежа във Велинград.

Разбира се, сега многократно се умножава броя на нашите зрители, защото Телекабел АД е спечелила вече доверието на абонатите и във Велинград те се увеличават непрекъснато.
Велинградчани са активни хора, хора с позиция, интересуват се какво се случва в техния град и в областта и по тази причина смятам, че познават вече програмата на Телекабел ТВ - освен многобройните зрителски сигнали, които постъпват в редакцията, пример за това са и многократните участия на представители на различни институции и организации в предаванията на нашата телевизия.
- Какво повече предлагате на зрителите от нашия регион по отношение на телевизионната програма?
- Преди това няколко думи за Телекабел ТВ. Телевизионната програма Телекабел се разпространява от “Телекабел” АД от 22.03.1996 г. Тя е една от първите частни телевизионни програми в страната и региона и една от малкото български телевизии, които толкова дълъг период работят в един и същи формат, творчески състав и управление. Натрупаният опит и отразяването на обществените процеси на регионално ниво я правят уникална по своя характер телевизионна програма. Според проучванията на общественото мнение телевизионната програма Телекабел ТВ е на трето място по гледаемост в Пазарджишка област, като преди нея са само две от националните телевизии.
Политика на телевизия Телекабел е да защитава гражданските права, етническата толерантност, да дава възможност ежедневно зрителите да дебатират по важни въпроси, без да се спекулира с популизъм и национализъм. Смело мога да кажа, че Телекабел ТВ е телевизията на хората от Пазарджишка област. Тя се превърна в лакмус на обществените процеси - в редакцията звънят жители дори и от най-малките села от областта, когато искат да се похвалят или да се оплачат, когато са недоволни или искат да се чуе мнението им. Точно тук се крие истината за популярността на регионалната телевизия - защото местните хора могат да се обадят и ние веднага ще откликнем, репортерските ни екипи непрекъснато са сред хората, разговаряме с тях, търсим местните институции, когато има проблем и решаваме доста въпроси. Докато големите национални телевизии са далеч, програмната им политика е насочена предимно към отразяване на по-глобалните проблеми на обществото, обикновените хора от малките градове и селата рядко намират място в новините и предаванията им. Да не говорим за тенденцията от последните години да търсят печалба на всяка цена, дори с риск да се опошли програмата им. Смятам, че подобно отношение е обидно за зрителя и Телекабел ТВ никога не си е позволявала такова нещо.
- Представете основните предавания от собствената продукция на Телекабел Тв - новинарски, спортни, публицистични?
- Програмата на телевизията е 24 -часова, за оборудването на студийния комплекс на Телекабел ТВ са вложени много средства и усилията на много хора. Затова тя предлага стойностни предавания с изключително добро качество.
На първо място във всяка една сериозна медия са НОВИНИТЕ - Телекабел ТВ има 7 емисии като се започне от 8.00 часа сутринта и последната е в полунощ.
Всeки понеделник след Новините зрителите имат възможността да гледат предаването РЕПОРТЕР, което по своята същност предаване на разследващата журналистика. Авторите на предаването тръгват “по следите” на частен или обществен проблем и търсят причините да се стигне до него, както и възможности за разрешаването му.
Интересно ново предаване на Телекабел ТВ е ЧАС ПИК. В тази десетминутна рубрика, която се излъчва след вечерните новини във вторник, сряда и четвъртък, показваме най-интересните събития от Пазарджик и областта - с интервюта, коментари, мнения на различни хора. НА ФОКУС е петъчното ни предаване - отново след вечерните новини. То показва нашия журналистически коментар за събития, които засягат най-голям кръг от живеещите в Пазарджишка област. В понеделник е предаването СПОРТ +.
Телекабел ТВ излъчва директно всички заседания на Общински съвет Пазарджик, спортни прояви, концерти....
Най-важното - по всяко време на редакционните ни телефони хората могат да ни сигнализират и техния проблем или успех, или интересен начин на представяне ще влезе в някое от предаванията ни. Ние работим за зрителите.
Интересна е и филмовата програма на Телекабел ТВ - качествени документални филми и любопитни научно-популярни поредици, детски предавания, предавания за бизнес и земеделие.....и почти всеки ден почитателите на игралното кино могат да намерят хубав филм по Телекабел ТВ. На любителите на хубавата музика пък бих препоръчала “ЗЛАТНИ ХИТОВЕ” - съботното музикално предаване на Телекабел ТВ.
- В каква посока ще се развива програмата на Телекабел ТВ?
- В правилната!... Това в кръга на шегата, но всъщност такава е целта на екипа, който прави телевизионната програма вече 15-та година. Което означава - все повече зрители да откриват в Телекабел ТВ своята телевизия. Затова всеки телевизионен сезон започваме с нещо ново, стремим се да обогатяваме програмата с нови предавания, нови филми, концерти. Тази есен например стартирахме много силно с предаването ЧАС ПИК и нов формат на предаването РЕПОРТЕР, визуално програмата “светна” с новите шапки на предаванията, излъчихме директно от Сандански Международния фестивал Пирин фолк. Предстоят още нови неща - подготвяме две интересни предавания, водят се преговори за нови филми и интересни сериали... Ако трябва обаче с две думи да кажа каква е посоката - стремим се да бъдем различната телевизия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води