Велинград - online - Хотелиерите искат конкретни проекти, а не преговор на проблемите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хотелиерите искат конкретни проекти, а не преговор на проблемите
Публикувано 2010-11-22 22:06:26 от темпо

На 17 ноември най-после се проведе заседание на Оперативното бюро към Общински съвет - Велинград с участието на местни хотелиери. От месеци общинските съветници имат решение да направят извънредна сесия по проблемите на туризма, но чак сега бе направена реална стъпка. Срещата обаче остави противоречиви впечатления - чуха се конструктивни предложения, но в голяма степен разговорът бе “преговор” на проблеми, които се дъвчат вече 5 години, както каза собственикът на хотелите “Елбрус” и “Аура” Димитър Катранджиев. Допълнителни обструкции в хода на разговорите внесоха многобройните изказвания на Фидел Беев, че хотелиерите ще се обогатят с паркинги и терени за сметка на общината.

Главният архитект Тодор Енев посочи като основен “кахър” на много от хотелите паркирането и произтичащите от това трафик проблеми за живеещите в близост до хотелските комплекси. Идеята на общината е да обвърже решаването на проблема с благоустройствени мероприятия от страна на хотелите като изграждане на детски площадки, паркове, озеленяване и др. с изричното условие благоустройствата да нямат никаква комерсиална цел и идея.
От името на ОА арх. Енев даде варианти за решение по исканията на хотелите “Уникат”, “Лайт”, “Деви”, “Аура”, “Бор”, “Свети Спас”, “Акватоник”, “Двореца” и “Рич”, обсъдено бе и паркирането пред “Абир”. През годините всеки от тези хотели е правил различни предложения до местния парламент, но повечето са без движение и чакат вота на градските старейшини.
От своя страна хотелиерите поискаха не идеи, а конкретни проекти за решения, които да обсъждат - и по отношение на паркирането и зелените площи, и по отношение на по-строги санкции в общинската Наредба 1 във връзка с отглеждането на селскостопански животни в градския център.
Председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз призова и хотелите, които не са изпратили свои представители, също да побързат с предложенията си, за да може всички проблеми да бъдат обсъдени заедно. Срещата приключи без точна дата за извънредна сесия.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола