Велинград - online - “Паяк” ще дисциплинира паркирането в центъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Паяк” ще дисциплинира паркирането в центъра
Публикувано 2010-11-22 22:07:27 от темпо

Община Велинград е подготвила нова наредба за преместване и принудително задържане на моторни преворзи средства (МПС) в централната градска част. Преместването ще се осъществс специализиран автомобил тип “Паяк”, а автомобилите ще се извозват на обособен за целта паркинг. От общината ще поставят указателни табели, които да предупреждават водачите за предстоящо принудително преместване на тяхното МПС при неправилно паркиране.

Предложението е таксата за преместване с “паяк” да възлиза на 30 лева с ДДС, а за специализирания паркинг собствениците на автомобили да заплащат по 12 лева за всяко започнало денонощие. Новата наредба определя и ред за поставяне на “скоби”, като таксата за този вид принудително задържане на МПС ще е 10 лева.
Текстът на наредбата ще се гледа тази седмица в комисиите и на заседание на Общинския съвет. Като мотив за нейното внасяне кметът Иван Лебанов е посочил да се увеличи ефективността от дейността на “сините зони”.
През пролетта на тази година бе отчетено, че “сините зони” във Велинград генерират загуби и бе решено след приключване на летния сезон отново да се разгледат финансовите показатели от тази дейност на Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. Засега такъв анализ не е представен, а проблемите с паркирането в централната градска част продължават да са факт. Ако новата наредба бъде приета, общината ще трябва да осигури допълнителни средства за закупуване на “паяк” и обособяване на специализиран паркинг за “арестуваните” автомобили.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води