Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.11.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.11.10
Публикувано 2010-11-22 22:08:29 от темпо

ПОСЛАНИК Руският посланик в България г-н Юрий Исаков ще посети Велинград на 25 ноември. Поканата към него отправиха кметът на общината Иван Лебанов и сдружение “Русофили” с председател Георги Пашов. В програмата е включено посещение в Парка на освободителите, като дотогава местното сдружение “Славяни” ще ремонтира чешмата пред Сярна баня със средства, дарени от руското посолство. Гостът ще се поклони и на гроба на руския дипломат Д. Федоренко на Централните гробища във Велинград.


СЕСИЯ По дълъг дневен ред от 43 точки ще взема решения Общински съвет - Велинград на 25 ноември от 9.30 часа. От понеделник до сряда ще са заседанията на шестте постоянни комисии.

БАЙРЯМ На 16 и 17 ноември мохамеданите от общината отбелязаха своя голям религиозен празник Курбан Байрям. Дните бяха почивни за част от учебните заведения. На 15 ноември съветниците от ДПС почерпиха колегите си от Общинския съвет с баклава. Кметът Иван Лебанов поздрави в специално обръщение изповядващите мюсюлманска религия от община Велинград.

ТУРИЗЪМ Териториалното статистическо бюро в Пазарджик отчете, че през третото тримесечие на 2010 г. приходите от местата за настаняване в цялата област възлизат на 3 705 946 лева. За цялата страна ръстът на приходите в туризма за посочения период е 12.6%.

ЧИТАЛИЩА Министерството на културата обяви резултатите от конкурсната сесия на 16 ноември за одобрени проекти на читалища за сумит до 2000 лева. Сред одобрените са трите читалища във Велинград, “Просвета” Сърница и “М. Драгинов” в Драгиново. От община Ракитово помощ до 2000 лева ще получат читалищата в Костандово и Дорково. Нито едно местно читалище не печели финансиране от Националния дарителски фонд “13 века България”, който също съобщи одобрените проекти от сесията си на 8 октомври.

ТЕАТЪР Самодейният театър към ОНЧ “Отец Паисий” - Велинград игра на сцената на Драматичен театър “Константин Величков” в Пазарджик. На 16 ноември велинградчани показаха през публиката в областния център пиесата на Христо Бойчев “Оркестър “Титаник” под режисурата на Мариус Донкин.

ФИЛМ Програма “Море” на Блъгарската национална телевизия започна снимките за два рекламни филма за Велинград. Всеки от тях ще е с времетраене 13 минути и ще бъде излъчван по БНТ и сателитния канал.

ДРОГИ На 15 ноември в СОУ ”Васил Левски” съвместно с РИОКОЗ-гр.Пазарджик се проведе информационен курс за подготовка на лектори и водещи по проблемите на наркотичните вещества и последствията от тяхната употреба. В обучението участваха ученици от 5 до 8 клас и педагогически съветници от всички училища в града. Идеята е в бъдещата работа против наркотиците да се използва формулата “Връстници обучават връстници”. Същият ден заедно с РИОКОЗ бе проведен и открит урок в подготвителна група на ОДЗ ”Слънчице” на тема “Тютюнопушенето - вредно за нашето здраве”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води