Велинград - online - Вместо класация - бал на най-добрите спортисти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Вместо класация - бал на най-добрите спортисти
Публикувано 2010-11-29 22:14:40 от темпо

Години наред община Велинград провежда класациите за спортист и футболист на годината. И практиката показа, че идеята да бъдат определени десетте най-добри в различните спортове задължително поражда сериозни напрежения между отделните местни клубове.

Това пролича и на срещата на 23 ноември, домакин на която беше заместник-кметът Исмет Бабучи. Общината беше изпратила покана до всички клубове, а се отзоваха председателите на двата плувни клуба “Чепинец” и “Белмекен” Христо Доксинов и Велчо Клешков, Мая Кондарева от клуба за спортни танци “Импулс”, Искрен Планков от ски клуба, Николай Цинцев от клуба по бойни изкуства, Тодор Гълев от клуба по биатлон и Филип Устабашиев от футболния клуб.
Предложението на домакините беше да се уточнят критерии, по които да бъдат номинирани и класирани десетте най-добри спортисти и футболисти за 2010 г. С въпроса какви са били критериите досега и защо работата на клубовете е била оценявана от 5 човека Христо Доксинов от ПК “Чепинец” поднови дискусията, която се води, откакто съществуват класациите. Спортните клубове бяха категорични, че в досегашната практика в анкетата за определяне на спортист на годината да участват само няколко журналисти и общинари, има много голямо влияние на субективния фактор. Същото бе и мнението на представители на медиите, които настояха в анкетата да бъдат включени повече хора - активни спортни деятели, учители по физическо възпитание, фенове, за да има и класацията по-голяма представителност и обективност.
Много спорове имаше и по предложените критерии. Представителите на различните видове спорт не успяха да уеднаквят позициите си дали олимпийските и неолимпийските спортове трябва да бъдат мерени с един аршин и каква да е тежестта на спечелените медали в различните възрастови групи. Постави се и въпросът дали тази година изобщо да има класация за десетте най-добри футболисти с оглед слабото представяне на мъжкия отбор на ФК “Чепинец”. От отделни клубове се чуха и гласове, че няма да участват в класацията в досегашния й вид.
След дълги прения от медиите дойде предложението, което успя да обедини различията и да намали непродуктивната конфронтация между спортовете: клубовете да излъчат своите трима най-добри състезатели за 2010 г., а общината да ги награди за труда и постиженията, с които са прославили Велинград у нас и в чужбина. Това ще стане на бал на най-добрите спортисти, който ще се проведе през декември. Зам.-кметът Исмет Бабучи прие идеята и сега от общината ще зависи тази нова форма да бъде осъществена по най-добрия начин в името на велинградските спортисти.
От името на колегите си г-н Доксинов постави и въпроса защо някои клубове като Футболен клуб “Чепинец” са получили от общината цялата гласувана финансова помощ, а други все още очакват средства и не могат да гарантират участието си в състезания. Отново се настоя общината да мери с еднакъв аршин по отношение на различните спортове. Г-н Бабучи припомни за “балтията” от 30% върху целия общински бюджет и пое ангажимент да разговаря с кмета Иван Лебанов за изплащане сумите на спортните клубове.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола