Велинград - online - Проект ще помага на 139 ромски деца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проект ще помага на 139 ромски деца
Публикувано 2010-11-29 22:19:40 от темпо

На 1 ноември фондация “Бъдеще” - Ракитово стартира едногодишния проект “По–добро образование, по-достоен живот” с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България”. Той се реализира в партньорство с ОУ “Христо Ботев” и община Ракитово и цели да се създадат условия за повишаване качеството на образование в училището, да намали броя на отпадналите ромски деца от образователната система и да увеличи родителската ангажираност в образователния процес.

В проекта ще бъдат обхванати 139 деца от 5–8 клас, където рискът да отпаднат от образователната система е по-голям. Успоредно с децата ще се работи с техните родители на терен и ще се взаимодейства с учители. За завишаване на интереса към учебния процес, задържане в училище и развитие на личния потенциал на всяко дете ще бъдат организирани и проведени клубове по интереси:
· Клуб “Музика и танци” - за личностно развитие на детето, съхранение и популяризиране на ромската култура;
· Клуб “Млади природозащитници” - за повишаване на екологичната култура, оцеляване сред природата, стимулиране на чувството за взаимопомощ и създаване на навици за опазване на околната среда;
· Клуб “Актьорско майсторство” - за увеличаване на речниковия запас, правилно усвояване на българския език и придобиване на самоувереност и самочувствие за продължаване на образованието в по-горна степен;
· Клуб “Опознай себе си” - за повишаване на здравната култура, гражданско образование; · Спорт - футбол : за стимулиране на спортния дух у децата и повишаване самоувереността им, разширяване на контактите им с др. деца и др;
Изборът на тези клубове е обусловен от предварителни проучвания сред 50 деца за техните интереси. В клубовете ще бъдат включени 80 деца от 5-8 клас, от които 40 не посещават редовно учебните занятия, а 40 имат пропуски по учебния материал. Ще бъде организиран общински детски футболен турнир за взаимно приемане и опознаване между деца от различни етнически групи. За пълноценно усвояване на преподавания материал ще бъдат закупени учебници за 30 деца в 8 клас и учебни пособия за 40 деца от 5-8 клас. Ще бъде проведено зелено училище за деца с пропуски по учебния материал и риск от отпадане с цел наваксване на знанията и успешно преминаване в следващ клас.
Децата показали много добър успех през учебната година ще бъдат стимулирани с включване в екскурзия с научно-познавателна цел и разширяване на мирогледа им и извеждане от социалната изолация, в която живеят.
За повишаване на здравната култура на деца и родители и намаляване на ранните женитби ще бъдат проведени здравни беседи като “Последиците от ранните бракове”, “Семейно планиране”, “Полово предавани болести” и др.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води