Велинград - online - Руският посланик обеща да е лобист за Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Руският посланик обеща да е лобист за Велинград
Публикувано 2010-11-29 22:38:03 от темпо

Посланикът на Русия в нашата страна г-н Юрий Исаков бе гост на Велинград на 25 ноември по покана на кмета на общината Иван Лебанов. Високият гост пристигна с джип с дипломатически номера и шофьор, но без никаква охрана и бе посрещнат пред сградата на общината с изпълнения на мажоретния състав и със знака на българското гостоприемство - хляб и сол.

В малката зала на общината кметът Иван Лебанов приветства г-н Исаков и изрази надежда, че дългогодишните връзки между България и Русия ще продължат да укрепват. “Надяваме се да възстановим и част от икономическите връзки, най-вече в областта на туризма”, каза велинградският кмет. Той благодари и на двете местни сдружения “Русофили” и “Славяни”, които с цялостната си дейност доказват, че руските хора са наши братя.
Юрий Исаков оцени като голяма чест поканата да посети нашия град - притегателен туристически и балнеоложки център за много руснаци, които имат тук недвижими имоти и избират да почиват във Велинград. Броят на руските туристи в България расте всяка година, а това е класически пример за взаимно изгодно сътрудничество. Посланикът отдели специално внимание на посещението на руския премиер Владимир Путин преди 2 седмици в България и на проектите за Южен поток и АЕЦ “Белене”, които са в полза на днешна България и за десетилетия напред като крупни инвестиции, огромен брой работни места и икономическо оживление и блага в много области. Г-н Исаков определи като много добър знак сътрудничеството на Община Велинград със сдружения като “Русофили” и “Славяни” и подчерта, че руснаците имат особена чувствителност към съхранението на паметниците и проявлението на българо-руската дружба. “Това е климат, който помага да се решават и икономически въпроси, а след визитата тук аз ще имам и допълнителни аргументи да съм лобист за Велинград сред моите съотечественици”, заяви г-н Исаков.
Гостът бе приветстван от председателя на “Русофили” Георги Пашов, а от името на образователните институции в общината директорът на СОУ “В. левски” Емил Моллов отправи молба руското посолство да подпомогне обучението по руски език с оборудването на кабинети и набавяне на литература. Молбата на училищата е във връзка със засиления през последните години интерес към изучаване на руски език. Посланикът даде незабавен отговор: посолството ще направи максималното и ще се постарае да помогне. Г-н Моллов подари на госта специално изработената от ученическата компания в СОУ “В. Левски” ръчно рисувана керемида.
Г-жа Марина Чолакова се обърна към г-н Исаков с думите, че за съотечествениците от “Славяни” неговото идване във Велинград е празник и знак за подкрепа. Тя поднесе като подарък два диска с руски песни в изпълнение на Николай Гяуров, подготвени с помощта на нашия Исторически музей. Г-н Исаков не скри радостта си от подаръка с гласа на великия бас и обобщи: “И туристи ще има, и кризата ще преодолеем, и ще помагаме. Ако има такава добра настройка - няма препятствия”.
Програмата на посещението продължи на централните гробища, където Юрий Исаков и кметът Иван Лебанов положиха цветя на гроба на руския дипломат Николай Федоренко, прекарал последните години от живота си във Велинград. Тук бе и дъщерята на г-н Федоренко, която благодари за оказаната почит.
Цветя бяха положени и на чешмата-паметник до Сярна баня, която бележи мястото на посрещането на руските освободителни войски в Чепинското корито през зимата на 1878 г. Дни преди визитата чешмата бе основно почистена от сдружение “Слявяни”, а от сдружение “Русофили” поставиха нова табела на входа на Парка на освободителите.
Визитата на руския посланик приключи с официален обяд в СПА клуб “Бор”, по време на който е обсъдена възможността за побратимяване на Велинград с град в Русия. Посланикът е посетил и цеха за бутилиране на минерална вода на “Акварекс”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води