Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.11.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.11.10
Публикувано 2010-11-29 22:43:55 от темпо

БИБЛИОТЕКИ Община Велинград ще участва като партньор на местно ниво в програмата “Българските библиотеки - място за достъп до информация и комуникация за всеки”. Съветниците одобриха текста на споразумениета за сътрудничество по програмата, в което страни са още Министерството на културата и Програмата на ООН за развитие. В програмата са включени читалище “Отец Паисий 1893” - Велинград и “Просвета 1947” - Сърница.


КУХНЯ Одобрена бе сумата от 6868 лева, с която ще се закупи кухненско оборудване за Общинската служба за социални услуги. В момента по проект “Красива България” се извършва ремонт на Дома на стари хора “Ела” и кухнята на Домашния социален патронаж. Проектът обаче не осигурява пари за подмяна и ремонт на мивките в кухненския блок и за работни плотове. РИОКОЗ има и други преписания към кухнята, в която се приготвя храна за близо 300 нуждаещи се възрастни хора и затова съветниците гласуваха близо 7000 лева за кухненския блок. Парите обаче са от преизпълнение на местните приходси, което е под въпрос.

ИМЕНУВАНЕ Не бе прието предложението за именуване на площад “Македония” или на парка до езерото Клептуза на името на Филип Главеев във връзка със 150 години от рождението на народния будител и общественик. Отказът не е свързан с името на уважавания Филип Главеев, на когото е наречена улица във Велинград. Съветниците изтъкнаха, че именуването на площада би довело до смяна на адресната регистрация и личните карти на много хора. Нови имена получиха 3 улици в кв. Асфалтова база.

НАЕМ След решенията на Общинския съвет общината ще обяви конкурси за отдаване под наем на помещение за аптека на Кооперативния пазар, петно в парцела на училището в Света Петка, петно в близост до църквата “Св. Троица” в Каменица и в Сърница. Под наем ще бъде отдадена и стая в Общинския детски комплекс, която ще се ползва като офис на частния колеж по туризъм.

СПОРТНИ По постъпила молба от сдружение “ФЛЕКС 04” за разкриване на зала за силови спортове в бившия ресторант “Спортна среща” общината ще обяви конкурс. Съветниците приеха бъдещите наематели да заплащат по минималната тарифа за спортни клубове от 0.20 лева/кв.м. Удовлетворена бе и молбата на Клуб “Бойни изкуства”, който ще ползва за тренировъчна дейност част от бившия ресторант “Мираж” на Централния плаж. Договорите за наем със спортните клубове ще са за 5 години.

СТАТУТ Съветниците дадоха постоянен градоустройствен статут на едноетажен търговски обект на ул. “Ген. Гурко”, собственост на Мария Янкова, за който е приключила дълга съдебна процедура. Утвърден бе постоянният статут и на едноетажния търговски обект на ЕТ “Миле Комерс - Миланка Арнаутска”, като площта от 80 кв.м се увеличава до 119 кв.м и така парцелът на заведението ще има лице на улица.

ПЛАН Общинският съвет одобри подробните устройствени планове на трите ромски махали Асфалтова база, Анезица и Буков дол. Предстои кметът на общината да извърши законоустановените процедури, които ще подпомогнат регулацията в кварталите.

“МАКСИ” Молбата на “Макси I” АД - София за водопренос по общински водопровод за топла минерална вода от находище “Власа” бе одобрена от съветниците. Избрано бе трасе, при което разкопаването на улици ще бъде минимално и извън активния туристически сезон.

УПРАВЛЕНИЕ Община Велинград ще кандидатства по проект “Добро управление” по Оперативна програма “Административен капацитет”. За тази цел Общинският съвет одобри споразумение за сътрудничество между община Велинград, гръцката община Аполония и италианската Арича.

ДРУЖЕСТВА Общинските съветници, които са представители на общинския дял в търговски дружества, да да подадат информация дали съответните дружества са пререгистрирани. Това иска в писма до съветниците председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай