Велинград - online - Всички съветници гласуваха за “паяка” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всички съветници гласуваха за “паяка”
Публикувано 2010-11-29 22:45:32 от темпо

Половин час спорове и пълно единодушие при гласуването - така бе приета новата наредба, която определя правилата по премахване и принудително задържане на моторни превозни средства (МПС) във Велинград.
Директорката на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” Ася Хрисчева обясни, че решението дали общината ще купи “паяк” за вдигане на неправилно паркираните автомобили ще е на кмета.
За обособяването на паркинг за “арестуваните” МПС са нужни инвестиции от само 1000 лева за камера, а ще се ползва бившия стопански двор на “Стройком”.
По настояване на съветника Ж. Чешмеджиев г-жа Хрисчева отчете, че през летните месеци “синята зона” е постигнала печалба от 1200 лева, но сега отново са слаби месеци и загубата е около 4000 лева. Точно тази загуба е доказателство, че във Велинград трябва “паяк”, подчерта А. Хрисчева и посочи като пример Пазарджик и Пловдив. За намаляване загубите на “СИП” ще помогне и това, че от 2 ноември към “синята зона” работят 8 човека, чиито заплати се плащат по програма “Развитие”.
Закупуването на “паяк” не е прищявка, а необходимост, защото проблемът с паркирането е сериозен и има масово недоволство, особено в неделя около Пазара, защити идеята и кметът Иван Лебанов. В подкрепа на “паяка” се обяви още Екатерина Каферинова с аргумент, че от “синята зона” не бива да се търси само печалба, а да се отчита ефектът върху регулиране на движението в града.
Против “паяка” и новата наредба се изказа Фидел Беев, който настоя общината преди да прилага репресивни мерки да осигури безплатни места за паркиране. Съветникът Александър Гагов припомни, че още през януари 2009 г. Общинският съвет е гласувал за закупуване на “паяк”, но тогава друг е управлявал предприятието и кметът е обжалвал решението. Решението е обжалвано, защото в него е записано директорът на “СИП” да купи “паяка”, а по закон това е в правомощията само на кмета, отговори Ат. Хрисчева.
Общината ще купи “паяк”, когато има пари, каза кметът Лебанов. Възможен е и вариант с наемане на техника, ако се окаже икономически по-изгодно. Идеята бе подкрепена от БСП, защото въвежда ред и на финала всичките 24 съветници в залата гласуваха “за” новите правила.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай