Велинград - online - Туристите ветерани от “Острец” преизбраха Любка Зинкова 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Туристите ветерани от “Острец” преизбраха Любка Зинкова
Публикувано 2010-12-07 09:05:09 от темпо

На 28 ноември в туристически дом “Кисловодск” се проведе отчетно-изборното събрание на клуба на туристите ветерани “Острец”, учреден в 1993 година.
На събранието бе отчетен периодът от 2006 до 2010 г. и се прие план за работата на клуба през 2011 г. На събранието присъстваха председателят на ТД “Юндола 1919” Борис Голомехов и Невена Шуманова от Общинска администрация.

В отчетния доклад, прочетен от Любка Зинкова, бе отбелязано провеждането на 43 еднодневни похода със 726 участници и 18 многодневни походи с 82 участници. Излетите за периода са 171 и в тях са взели участие 2737 човека, а участниците в проведените 15 екскурзии са 374.
През отчетния период общо 1695 туристи ветерани са се включили в 82 културни мероприятия, а 284 в 12 автопохода. Трудовите дни, които клубът е провел, са 82 и в тях са участвали 200 души, а маркираните туристически пътеки са 80 километра.
Гордостта на клуб “Острец” за отчетния период е фактът, че 42-ма туристи са носители на значката “Туристи ветерани”, 11 на значката “Отличник на БТС”, четирима са носителите на златната значка за посетени 100 национални обекта и осем на златната значка за изкачени 7-те най-високи планински върхове в България.
Гордост за клуба на туристите ветерани “Острец” са и туристите поети Анна Маргова, Цветка Спасова, Стойна Стоянова, Ангел Горанов и д-р Любен Атанасов, които всяка година участват в Националната поетична среща на планинарската поезия, която по традиция се провежда в Пловдив.
Събранието има и предложения към кмета и общината: по възможност да се организират курсове за подготовка на планински водачи и инструктори по туризъм, както и да се работи по маркировката на Европейски маршрут Е8 от хижа Белмекен в Рила през хижите “Христо Смирненски” на Куртово и “Юндола”, връх Острец, местността Кара тепе и оттам съвместно с община Смолян маркировката да продължи към Беломорието.
Освен това клубът смята да възстанови традиционната си работа с децата от детските градини, както и експедиционните отряди в училищата и на походите с надслов “Опознай родния край”. Целта е децата да станат бъдещи любители и пазители на планината и туризма.
Събранието награди с грамоти и предметни награди най-възрастния турист - деведесет и една годишният Христо Чотрев и всички, които от години всеки ден са в планината, а учасниците в събранието получиха обзорната туристическа карта “Родопи”.
Отчетно-изборното събрание на Клуба на туристите ветерани “Острец” избра ръководство в състав: председател Любка Зинкова и членове Мария Калпазанова, Борис Гаджанов, Страхил Лазаров и Диана Даскалова.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола