Велинград - online - Новият председател на Българска федерация по спортни танци Петър Милчев: Ще лоби 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новият председател на Българска федерация по спортни танци Петър Милчев: Ще лоби
Публикувано 2010-12-07 09:06:53 от темпо

- Г-н Милчев, в края на месец ноември бяхте избран за председател на Българска федерация по спортни танци. С какви чувства посрещнахте този избор?
- Държа да отбележа, че на отчетно-изборното събрание на федерацията за първи път в историята бе избран човек от треньорските среди, което е голямо признание не само за мен, но изобщо за треньорската гилдия в този спорт. Но истината е, че наследявам тежко наследство най-вече във финансово отношение.
Като цяло отговорността, която поемам, е много голяма. Наясно съм, че ще бъде доста трудно. За целта съм се обградил с екип от юристи и финансисти, на чиято помощ ще разчитам през годините на мандата. Много е важен добрият мениджмънт.
- Какви ще бъда първите стъпки, които ще направите като председател на федерацията?
- Веднага трябва да се започне работа по заздравяване на финансовото състояние на федерацията. В това отношение ще разчитам много на екипа, с който съм обграден, но също ще търсим финансиране от страна на Министерството на физическото възпитание и спорта, а и от странични спонсори. Втората задача ще бъде насочена към запазване на сегашния спортен календар, който включва организирането на два държавни шампионата, международен турнир (в Албена - бел. ред.), подготовка и участия на националния отбор. Не на последно място в календара трябва да се запази и провеждането на гала вечерта на спортните танци.
- Как ще се отразят ангажиментите ви към тази висока позиция по отношение на клуб “Импулс”?
- Несъмнено ще бъде тежко изпитание да се съчетават и двете неща. Затова много ще разчитам на помощта и подкрепата на екипа от петима треньори, които в момента работят със състезателите на клуба. В момента в “Импулс” разполага с 48 състезателни двойки, които се подготвят в 4 клона: Велинград, Пазарджик, Ракитово и София. Ще продължа да работя за тяхното развитие. Някои от най-силните двойки през 2011 ще преминат в по-горната категория, което ще е ново изпитание за нас, защото ще се състезават с 2-3 години по-големи и опитни от тях състезатели.
- Ще успеете ли от позицията си на новия пост да лобирате за провеждане на състезания от висок ранг както във Велинград, така и в България?
- Основната ми амбиция на национално ниво е да лобирам за кандидатурата на страната за провеждане на европейско и световно първенство за младежи през 2013 - 2014 г. Ако това се случи, ще бъде за първи път в България да се организира състезание от такъв висок ранг. Досега бе проведена само веднъж състезание за Световната купа за състезатели над 19 г. По отношение на Велинград за момента не е сериозно да се мисли за провеждане на голямо състезание поради липсата на спортна зала. Единствено можем да домакинстваме на лагер сборове на националния отбор, а също и като квалификационен център за подготовка и обучение на кадри към федерацията.
- Какви са последните новини около клуб “Импулс” и неговото представяне?
- Предстои у частие на 5 и 6 декември в международен турнир в град Вараждин, Хърватска. От страна на клуба участие ще вземат Васил и Симона Йовчеви, Теодор Златарев - Ива Георгиева в категорията на младежи, а от Франция като част от клуба ще се представят Дейвид Джъдж - Виктория Илиева. Интересен факт е, че в този турнир участие ще вземат и шампионите на България Салваторе Тодаро - Виолета Янева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води