Велинград - online - 3 декември - ден на хората с увреждания: На този ден броим направеното и ненапра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

3 декември - ден на хората с увреждания: На този ден броим направеното и ненапра
Публикувано 2010-12-07 09:50:23 от темпо

От години на 3 декември ресторант “Чинарите” е домакин на срещата на хората с увреждания, които честват международния ден, учреден от ООН за общо 650 милиона хора с различни увреждания по света.
Г-жа Катя Славова, председател на общинската организация на инвалидите “Зорница”, каза: “На този ден броим направеното от държавата ни за нас.
Целта е да направим свят, в който животът ни да не се спъва в хилядите прагове на собствения ни бит, да не се драска, наранява и кърви от неудобства, бездушие, унижения, бедност, подправена с добавки-подигравки, от недостатъчност или недостъпност на жизнено важни неща като адекватно здравеопазване, здравословно хранене, рехабилитация, работа, отдих”. Тя напомни, че в “Зорница” има стотина човека, чиито съдби са заковани в къщното пространство и че днес има достатъчно помощни средства те да излязат навън, но няма достатъчно капацитет за социални услуги - броят на личните асистенти е максимално ограничен. Световният ден на хората с увереждания е показател и за отношението на обществеността и властта, каза К. Славова и благодари на официалните гости на тържеството.
От името на Общинска администрация към членовете на “Зорница” се обърна зам.-кметът Валентина Цветанова, която предаде личните поздрави от кмета Иван Лебанов и потвърди ангажимента на общината винаги да помага на хората с увреждания. Поздравителен адрес изпрати народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов, на когото К. Славова благодари за помощта при организирането във Велинград на регионалния фестивал на хората с увреждания и за подкрепата за тържеството в “Чинарите”. Поздрав с песен и много настроение отправиха към празнуващите децата от вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева.
Организаторите благодариха специално на тези, които с дареното от тях са показали съпричастност към съдбата на хората с увреждания: Магдалена и Лазар Михайлови, Стойка и Петър Попови, Мария Цветанова, Георги Велев, братя Маврови, Фанка Пашомова, Нези Пачалова, Мариус Чукалов. Специални благодарности за съвместната работа получиха още Елена Зисова, Иван Тричков и Мария Къдреева.
По същото време в пицария “Венеция” на празничен обяд- се събраха и членовете на Съюза на слепите във Велинград. Те бяха поздравени от заместник-кмета Георги Янчев. 3-ти декември отбелязаха и посетителите на Дневния център за възрастни хора с увреждания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай