Велинград - online - Фото-отчет на проекта за свлачищата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фото-отчет на проекта за свлачищата
Публикувано 2010-12-07 10:04:05 от темпо

На 1 декември екипът от ОА, работещ по проекта, организира “тур” за журналисти, за да покаже новопостроените подпорни стени и да отчете нагледно свършената работа. Подобен подход е новаторски за община Велинград, а на снимките най-ясно се виждат главният резултат - благодарение на изградените подпорни стени са защитени имотите на много хора, построили къщите си в близост до реките Чепинска и Еленка.

На 6 декември в община Велинград започна първата проверка от Министерството на регионалното развитие по изпълнението на проекта за свлачищата (виж карето долу вляво). Срокът за приключване на строителството е 10 декември 2010 г.

Инж. Стоянка Кърпачева и инж. Петър Кондев с рулетка потвърдиха параметрите на подпорните стени до моста, водещ към кв. Анезица и хотел “Велина”. Това бе един от най-пострадалите райони от наводнението през 2005 г.

По течението на река Чепинска около ромската махала Анезица вече са изградени подпорни стени от двете страни. На снимката се вижда и импровизиран дървен мост, по който в речното корито слизат работници и живеещи в махалата. След приключване на строителните дейности мостът ще бъде махнат, увериха от ОА.

Това са новите подпорни стени на река Еленка в кв. Каменица. Довършителните работи по тях продължават, а от общината са уверени, че проектът ще бъде изпълнен в срок.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води