Велинград - online - За първи път във Велинград: Нагла кражба с вечеря и транспорт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път във Велинград: Нагла кражба с вечеря и транспорт
Публикувано 2010-12-07 10:08:52 от темпо

Икономическата криза доведе до бум на битовите кражби, а във Велинград вече е факт първото произшествие, при което крадците са действали по нова комбинирана схема - откраднали едновременно покъщнината и автомобила на потърпевшите. Заради течащото разследване не оповестяваме имена, но ще разкажем случая в подробности, за да заострим вниманието на хората, тъй като в подобна ситуация може да изпадне всеки.

Пострадалата фамилия живее в къща на два етажа, но в момента на първия тече ремонт и всички спят на втория. Във въпросната вечер младите излизат, а бабата остава на горния етаж заедно с внуците - вечерят, гледат телевизия, приготвят се за сън. В същото време крадци (по всяка вероятност двама мъже) влизат в къщата през избеното помещение.
Качват се на първия етаж, където първо... сядат да вечерят: вадят храна от хладилника, черпят се с туршия, печени чушки и мармалад от зимнината. След това взимат всичко, каквото могат - телевизор, микровълнова печка, други домакински уреди, пари. Забелязвайки оставения ключ от автомобила на стопаните, решават да се възползват максимално от “гостоприемството” - натоварват задигнатото в колата и заминават с нея.
Среднощният екшън продължава - часове по-късно автомобилът е катастрофирал и крадците са го изоставили по средата на дефилето, разбира се без откраднатото. Така пострадалото семейство поне не се е простило и с колата си, въпреки че ще трябват доста пари за ремонт.
Колкото и да прилича на сценарий за филм, сюжетът е по действителен случай от преди седмица във Велинград. Призивът за повече бдителност никак не е излишен, още повече, че според специалистите заради кризата броят на подобни кражби ще продължава да расте. Същото важи и за идващите празници, които са благодатно време за обирджиите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води