Велинград - online - Идеите на младите предприемачи: Ледена пързалка, аквапарк, рампа за скейборд 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Идеите на младите предприемачи: Ледена пързалка, аквапарк, рампа за скейборд
Публикувано 2010-12-14 09:55:27 от темпо

Ледена пързалка, голям авкапарк и рампа за скейтборд - от това има нужда Велинград, за да трупа точки като туристическа дестинация в очите на младите. Мнението е на десетокласници от паралелката по предприемачество в Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” с преподаватели Р. Райчев и Сн. Похлупкова. На 7 декември те избраха формата на открит урок в голямата зала на общината, за да представят своите идеи за развитието на Велинград.
Сред зрителите на презентацията бяха зам.-кметовете В. Цветанова, Г. Янчев и И. Бабучи, общинските съветници Златко Златанов - председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и Борис Голомехов, председателката на КНСБ Мария Фърцова, гости от други училища.
Учениците представиха най-големите инфраструктурни проекти, които в момента се правят или предстои да започнат в общините Велинград и Ракитово: новия проект за ремонт на пътя от магистрала Тракия до Юндола, идейните проекти за голф игрище в м. Рандолин дол и етнографски музей на открито в Чепино, бъдещата велоалея от центъра по ул. “Цар Самуил”, мащабния ремонт на парковете, одобрения и финансиран проект за палеонтологичното находище край Дорково и крепостта Цепина, новата атракция пещерата Лепеница и бъдещето на природния феномен Клептуза.
Успоредно с това бъдещите предприемачи развиха своите идеи и предложения как Велинград да стане привлекателна туристическа дестинация за младите и настоящият туристопоток от 220 000 туристи годишно да стигне поне 300 000. С много фотоси и информация те показаха изградените в други български градове ледени пързалки и аквапаркове, а като икономисти доказаха с цифри възвръщаемостта на подобни инвестиции. Показаха и как трябва да изглежда една рампа за скейборд, за да може наистина да се ползва от феновете на този спорт, а не да стои абсолютно неизползваема като съществуващата до парк Вельова баня. Учениците призоваха общината и местният бизнес да работят заедно, за да се случат тези нови атракции във Велинград.
Бъдещето на тези идеи е и в ръцете на момчетата и момичетата, които ги представиха. Ще успеят, ако станат истински предприемачи, помнейки английските сравнения, цитирани от учителя им г-н Райчев: за едни предприемачът е крастав вълк, който трябва да бъде убит, за други крава, която трябва да се дои, а всъщност той е конят, който тегли каруцата. Нашата община наистина има нужда точно от тази рядка порода предприемачи.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води