Велинград - online - През май пещерняците ще се съберат в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

През май пещерняците ще се съберат в Ракитово
Публикувано 2010-12-14 10:04:45 от темпо

В началото на месец декември на хижа “Бачо Киро” до Дряновския манастир се проведе националната среща на пещерните клубове, членуващи в Българската федерация по спелеология. На форума бе официално оповестено решение на Управителния съвет на федерацията, че Националният пещерен конгрес–сбор ще се проведе на 27, 28 и 29 май 2011 година в местността “Чукурска поляна” край Ракитово, в близост и до природната забележителност пещера “Лепеница”.

Пресцентърът на Община Ракитово съобщи, че градът е избран за домакин на престижния специализиран форум във връзка с отбелязаните 80 години пещерно дело в региона, активната дейност на Сдружение “Суткя” и общинската администрация за превръщането на “Лепеница” в туристическа атракция.
Община Ракитово и Сдружение “Суткя” ще организират информационни турове за пещерняците до средновековната столица на Родопите – крепостта “Цепина” , по стъпките на древните в свещената земя на бесите, до “Кулата - Градот” и други интересни културно-исторически обекти и природни забележителности в региона, в изпълнение на приоритетната цел – развитие и популяризиране на алтернативния туризъм.
Спелеолозите ще посетят и изследват няколко новооткрити и непроучени до момента пещери в близост до “Лепеница”, като в календара на федерацията е официално включено провеждането на национална пещерна експедиция в средата на месец юли.
Съвместно със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград ще бъде изготвено предложение, пещерата “Лепеница” да бъде включена в 100 национални туристически обекта.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай