Велинград - online - Две фирми се борят за разсадника и оранжериите на “Стройком” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Две фирми се борят за разсадника и оранжериите на “Стройком”
Публикувано 2010-12-14 10:06:35 от темпо

Велинградската “Голдън груп” и софийската “Премиал дивелопмънт” са кандидати да наемат за 10 години разсадника и оранжериите на общинската фирма “Стройком”. Старт на конкурса бе даден на 9 декември от комисия с председател заместник-кмета Валентина Цветанова, в която участват и общинските съветници Тома Пачалов, Георги Чинков, Лазар Белев и Георги Ачев.

Разсадникът е с площ 15 771 кв.м, а четирите оранжерии имат обща площ 4514 кв.м. Години наред двата имота бяха в активите на “Стройком”, но заради започналата ликвидация на дружеството с решение на Общинския съвет те бяха прехвърлени на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”. Началната месечна тръжна цена за разсадника бе определена на 10 лева за декар, а за оранжериите - 500 лева без ДДС. Задължително конкурсно условие е двата обекта да запазят предназначението си и да се използват като разсадник за вътрешно и външно озеленяване. Новият наемател ще трябва да заплати посадъчния материал, с който разполага разсадникът.
Очаквано в конкурса участва “Голдън груп”, тъй като още по време на дискусиите в местния парламент през юли т.г. общинският съветник Златко Златанов обяви интереса си разсадника и оранжериите. Фирмата предложи 12.75 лева/дка като наем за разсадника и 610 лева месечен наем за оранжериите. Към ценовата оферта “Голдън груп” даде и поредица от обещания за инвестиции за реконструкция и модернизация на сградите, изграждане на напоителна и отоплителна система, видеонаблюдение, търговски център и др., възлизащи общо на 124 000 лева за разсадника и 197 000 лева за оранжериите.
“Премиал Дивелопмънт” - София предложи наем от 21 лева за декар за разсадника и 1003 лева месечно за оранжериите. Фирмата обяви, че ще предоставя безвъзмездно посадъчен материал за градинката пред общината, постоянна цветна аранжировка за кабинета и приемната на кмета и постоянна реклама на Велинград като туристически център върху своите опаковки.
Комисията допусна до участие в конкурсната процедура и двете фирми, а класирането предстои да бъде обявено.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай