Велинград - online - Празникът има нужда от песен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празникът има нужда от песен
Публикувано 2010-12-21 08:45:57 от темпо

В интернет с голяма популярност се ползва една класация, в която хората гласуват коя е най-досадната коледна песен. Могат да се прочетат всякакви мнения, включително “оригинални” идеи да посрещнем Коледа в пълна тишина. Свят шарен, хора всякакви, но как се “връзват” подобни антиколедни призиви с не просто пълния, а препълнен салон и коридори на читалище “Отец Паисий” вечерта на големия коледен концерт на 18 декември?

Да върнем лентата малко назад, към началото на 90-те години на ХХ век, когато тогавашният председател на читалището Димитър Мечев направи неимоверни усилия да създаде и утвърди тази традиция. Тогава двадесетина души мръзнехме в читалищния салон, но звучащите от сцената “Тиха нощ” и виенски валсове докосваха душите с топлината на Коледа. Поне това “чудо” се случи - днес коледният концерт в ОНЧ “Отец Паисий” вече има своята публика и това е най-големият подарък за самодейците, които цяла година се подготвят за тази изява. И още - в залата е топло, а сцената блести със стилна украса.
Коледният концерт продължи повече от два часа, а коментарите след него бяха повече от възторжени. Заслужено е да започнем от гостите - хор “Ален мак” от Благоевград, които показаха висока класа и стил, а публиката дълго аплодира изпълнените от тях американски коледни песни. Много труд преди концерта със сигурност са вложили и нашите певци от хор “Николай Гяуров”, които пеят с видимо удоволствие и въодушевление, водени от диригента Момчил Томов. За първи път чухме солово изпълнение на Цветан Цветков, с когото хорът сигурно ще продължи да си партнира.
Премиера на Коледния концерт на читалището направи и вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева. Популярните и обичани певци на “Караоке” вече са част от читалищния колектив и внесоха детско оживление в концертната програма.
В традицията на концерта се вписаха изпълненията на Групата за популярни песни с ръководител Иван Казалиев. Седемте дами отново развълнуваха публиката с лиричните си гласове и песни.
Честта да бъдат кулминацията на Коледния концерт от години се пада по право на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”. Тази година музикантите свириха самба, рокендрол, френски шансон и американски пиеси под диригенската палка на Димитър Лазаров. Мажоретките с ръководител Биляна Масларова украсиха сцената със свещи, балони и български знамена. На финала Спас Караилиев изпълни в съпровод на оркестъра една от най-обичаните български песни - “Моя страна, моя България” на Емил Димитров и зареди публиката с още вълнения.
В духа на задължителната за края на годината равносметка: 2010 г. беше успешна за ОНЧ “Отец Паисий”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай