Велинград - online - “Елха в саксия” - подарък, който дължим на природата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Елха в саксия” - подарък, който дължим на природата
Публикувано 2010-12-21 08:50:06 от темпо

Ако в дните преди Коледа минавате през центъра на Велинград, пред читалището в Лъджене ще видите тази сергия с елхички. Това не са обичайните коледни дръвчета, а елхички в саксия. Предложението е на учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”, които в навечерието на празниците искат да ни напомнят, че дължим подарък и на природата. Затова през декември 2009 г. те сложиха началото на инициативата “Елха в саксия”, водени от грижата към гората и зелената система, без които Велинград би се лишил от своите бели дробове и от неповторимата красота на заобикалящата ни природа.

Както всичко ново, първите крачки и на тази инициатива не бяха лесни. Създаваните с години стереотипи и навици да отсечем или купим отсечена елха се преодоляват и трудно, и бавно. Малцина бяха и ентусиастите, които финансово подкрепиха първия във Велинград еко-търг за елхички в саксия, организиран от ПГГС “Хр. Ботев” преди година. С ентусиазма на младите обаче инициативата не само стартира, но и постигна първата си голяма цел: през пролетта на 2010 г. елхичките в саксия се превърнаха в Коледна гора. Около 250 фиданки смърч бяха засадени от бъдещите лесовъди в местността Гъбарника между Войнишка и Вазова поляна.
За елхичките в саксия, които можете да закупите тази година, също има запазено място в Коледната гора. Най-малките елхи са с абсолютно достъпната цена от 5 лева, а за по-взискателните има и по-големи и кичести коледни дръвчета. Акцията “Коледна елха в саксия” ще тече и през тази седмица, давайки ни шанс да помогнем на природата не с думи, а с доброто дело да украсим елха в саксия и след това да я засадим в Коледната гора над Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай