Велинград - online - Общината спечели първия съдебен рунд за Кална и Чепино баня 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината спечели първия съдебен рунд за Кална и Чепино баня
Публикувано 2010-12-21 08:59:24 от темпо

На 15 декември два различни съдебни състава на Административен съд - Пазарджик се произнесоха по жалбите на “МАВЕКС” ООД с представител Георги Велев и СД “Братя Бееви” срещу решениято, с които Общински съвет - Велинград прекрати на концесиите за Кална баня и Чепино баня. Съдия Васко Нанов и съдия Десислава Кривиралчева произнесоха идентични решения, с които оставиха жалбите без разглеждане и прекратиха производствата по тях. Решенията им могат да се обжалват пред Върховния административен съд.

Според Административния съд продецурите за концесиите имат сложен фактически състав. През ноември 2001 година Община Велинград е сключила договор за концесия на Кална баня със СД “Братя Бееви” и за концесията на Чепино боня с “Мавекс” за срок от 35 години. Сега, позовавайки се на нарушения по договорите, Общинският съвет е взел решение за прекратяване на концесиите. Съдът смята, че Общинският съвет е гласувал тези решения в качеството си на страна по сключен гражданскоправен договор и затова те нямат характер на административен акт, който може да се обжалва. Като концедент по договора Общинският съвет не подлежи на съдебен контрол по законосъобразност по реда на Административно-процесуалния кодекс. С оглед на това досегашните концесионери на двете бани могат да търсят правата си по общия ред, защото спорът им с общината е частно-правен.
Наред с това Административният съд има още едно основание за отхвърляне на жалбите - от СД “Братя Бееви” и “Мавекс” не са спазили срока за обжалване и жалбите им са просрочени.
Още при гласуването, с което общинските съветници прекратиха концесиите за Чепино баня и Кална баня, бе ясно, че ще последват съдебни процедури. В поредната съдебна сага с двете дружества общината печели “първия рунд”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води