Велинград - online - Къща в училище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Къща в училище
Публикувано 2010-12-28 19:49:59 от темпо

“Я, нашата стая станала като къща!” с възхита възкликнаха децата от Помощното училище “Д-р Петър Берон” в Ракитово, когато на 22 декември пред тях се отвори вратата на стаята с надпис “Миналото говори”.
В края на миналата учебна година сред учителите възниква идеята да се направи “нещо интересно” в училище. Визията е за кът с автентични предмети от фолклора на Ракитово.
И този кът се превръща в къща, където е оформен цял ансамбъл със софра, чакрък, мотовилка, врътка, бутило, глинени съдове, манерка, кратунка и т.н.
“Всяка сутрин в продължение на месеци всеки от колегите вадеше нещо от чантата си”, споделя една от реализаторките на идеята г-жа Елена Пелева. “Много ни помогнаха и жените от Пенсионерския клуб в града. Тази “работна невеста” е дело на баба Анка Маркова, допитвали сме се до нея за много от детайлите” - сочи ми тя изработена с мерак и майсторлък жена на чекръка.
Директорката на училището г-жа Лазарина Янушева с гордост ми показва и най-малките хубости в стаяха и споделя, че по-големите ученици са участвали в коването на ламперията, а всички колеги са работили с мерак по подредбата. Директорката обяснява, че тази къща няма да е само музейна експозиция, а действащ терен за занимания по интереси.
В училището има клуб по моделиране с глина. Г-н Спас Захариев ще води тук негови ученици, за да работят красиви неща в красива обстановка. Ще се провеждат и часове по изобразително изкуство, “Човек и общество” и други учебни предмети.
Сега на обстановката й липсва само автентична печка “жабка” и миндер, на който ще сядат гостите. Учителите от Помощното училище “Д-р Петър Берон” ще канят гости, които да разказват на децата за миналото на Ракитово и на България. За да създадат у тях любов към родината, рода и традициите, което ще ти направи хора с памет за миналото, почит към предците и усет за красивото.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води