Велинград - online - “Стройком” проведе първия ликвидационен търг 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Стройком” проведе първия ликвидационен търг
Публикувано 2010-12-28 20:16:44 от темпо

Общинската фирма в ликвидация “Стройком” проведе първия търг за продажба на имущество на 20 декември. Интерес от страна на купувачите не липсваше, но беше по-малък от очакванията. В тайния търг общо 41 кандидати наддаваха за 19 от обявените 54 позиции. Дружеството изложи за продан цялата си налична техника и автомобилен парк.

В края на тази своеобразна първа тръжна сесия ликвидаторът на “Стройком” Тошко Кютов отчете, че постъпленията са около 30 000 лева. Отделно на около 10 000 лева възлизат продажбите на активи на стойност до 200 лева.
На 20 декември най-много кандидат-купувачи имаше за селскостопанската техника на фирмата и в този сектор са и най-многото продажби. Засега обаче е слаб интересът към специализираната техника като контейнери, сметосъбирачни машини, механични метли и др. В първия търг те бяха предложени на близки до пазарните, но явно очакванията са потенциалните купувачи са за по-ниски цени.
За да се стигне до реални сделки и продажби, от “Стройком” ще предложат на Общинския съвет цените на останалите непродадени активи да бъдат намалени. Ако съветниците подкрепят идеята, ще бъде обявен нов търг.
На сесията на 30 декември общинският парламент ще обсъжда и в какъв ред да бъдат удовлетворени паричните вземания на хората, които все още не са си получили дължимите суми за заплати от “Стройком”. Внесено е предложение с постъпилите от търга пари първо да бъде платено на работниците, след това на служителите и накрая на управителя на “Стройком”, като средствата се разпределят пропорционално. Предстои това да бъде обсъждано в комисиите и на сесията, а крайното решение ще оповестим в следващия брой на “Темпо”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай