Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Всяка традиция може да бъде премислена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Всяка традиция може да бъде премислена
Публикувано 2010-12-28 20:21:32 от темпо

Тази година мнозина велинградчани не харесаха елхата на централния площад. “Общинската” елха не издържа на сравнението с красиво и пищно нагиздените си посестрими пред хотели, магазини и заведения. И критичните коментари не закъсняха - и по улиците, и в интернет. Те не са към жеста на УОГС - Юндола, което дари елхата, а към украсата, поставена от общината. В нета велинградчани качиха снимки на нашата и на елхите в други градове, а оценките никак не са ласкави.

С риск да повторим нещо, което “Темпо” преди време писа в продължение на години, пак ще го кажем. Сред най-красивите дървета във Велинград са сребърните елхи пред сградата на общината. Всеки град, който има подобна хубост в центъра си, би я умножил за Коледа и Нова година. Преди години това се правеше във Велинград и елхата пред общината грееше двойно - със собствената и на празничната премяна красота. И още нещо, никак немаловажно: това е живо, а не отсечено дърво и украсявайки го, бихме помогнали на природата, която е толкова щедра към Чепинския край.
Любителите на статистиката отчетоха, че през 2010 г. коледната елха става на 500 години. Обичаят да се поставя и кичи дърво на площада във Велинград няма същата “давност”, макар че също съществува от доста време. И ако на това място около Коледа и Нова година имаше някакви празнични събития, концерти, народни веселия, ако имаше Дядо Коледа с шейна подаръци, ако наистина тук е центърът на празниците, вероятно елхата би била подходящ декор. Но дали заради кризата или по други причини, подобни “екстри” в нашия град отдавна няма и сега елхата стои самотна и зле пременена.
Всяка традиция може да бъде премислена - достатъчно е да погледнем с други очи на красивите живи елхи, които има Велинград!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води