Велинград - online - Новият, но добре познат треньор Димитър Муртин: “За мен ФК “Чепинец” е кауза” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Новият, но добре познат треньор Димитър Муртин: “За мен ФК “Чепинец” е кауза”
Публикувано 2011-01-11 09:08:23 от темпо

В края на 2010 година новосформираният Управителен съвет на ФК “Чепинец” начело с кмета Иван Лебанов обявиха назначаването на нов старши треньор на клуба. Става въпрос за добре известния на велинградската футболна общественост Димитър Муртин. Той наследи на поста досегашния наставник Ангел Минчев. Муртин застава начело на тима за трети път в своята кариера, като последният му престой бе от есента на 2008 до лятото на 2010. Реално треньорът напусна отбора преди началото на сезон 2010-2011 година поради разногласия със стария управителен съвет. След неговото напускане тимът последователно бе воден от трима наставници: Николай Димитров, Стоян Божков и Ангел Минчев. Вестник „Темпо” потърси за коментар на ситуацията новоназначения треньор:

- Г-н Муртин, след 6-месечно отсъствие отново се завръщате на треньорското кормило на “Чепинец”. Кое ви мотивира да се захванете отново с тази трудна задача?
- Ситуацията в момента е тежка, предвид положението на отбора в класирането. Всички знаем, че той се намира на последно място с нулев точков актив, което прави задачата ни по неговото спасяване много трудна. Само който не е минал по този път на оцеляването, може да си мисли, че нещата ще станат лесно. В последните няколко сезона вече сме се озовавали след есента в края на класирането, но сега дори нямаме точка, което още веднъж повтарям, е много тежко. Но, от друга страна, тръпката и емоцията за мен са големи, което е достатъчен мотив да застана отново начело.
- Срещнахте ли се вече с представители на новото ръководство, за какво разговаряхте?
- Да, разговарях с представители на новия Управителен съвет. Най-важното, което разбрах от този разговор, е, че има всички предпоставки да работим в екип, което в случая е най-важното за постигане на поставените цели. От срещата разбрах още, че в новото ръководство има сериозни хора и спонсори, със сериозни намерения и амбиции, което ще гарантира спокойна работа и на треньори, и на футболисти. - Какви бяха основните техни изисквания към вас?
- Основната цел естествено бе една - оставане на “Чепинец” в състава на Югозападна “В” група. Но пак повтарям, че това няма да бъде никак лесно. Ситуацията е екстремна и съответно се изискват подобни мерки. Въпреки това смятам, че поставената цел е изпълнима.
- В понеделник, 10 януари, е първата сбирка на отбора преди началото на подготовката. Как смятате да протече тя?
- Най-важното е в понеделник да видим кои играчи ще дойдат на първата тренировка. Очаквам това да са предимно местни момчета. Впоследствие ще има и нови имена. Иначе имам няколко варианта за протичане на подготовката. Те зависят от спонсорите и ако се осигурят средства, в началото на февруари ще има подготвителен лагер извън Велинград, ако не стане - ще действаме по стандартния план. Той включва първи етап, насочен към физическата подготовка. През него ще бъдат тествани и новите попълнения. До края на януари ще трябва да изчистим основната група, с която ще се работи. Предвидени са и няколко контролни срещи: с “Бенковски” (Пазарджик) на 26 януари, с “Витоша” (Бистрица) на 29-и и с “Локомотив” (Септември), която дата още не е уточнена. От февруари месец ще продължим да работим с основната група и ще търсим съперници за още контролни срещи.
- Кои ще бъдат новите имена в отбора?
- Не искам да споменавам имена в момента, въпреки че се водят разговори с доста футболисти. Отборът има нужда от нова селекция, но без да се вдига много шум. Това, което мога да заявя, е, че ще изпробваме всички новодошли независимо от тяхната визитка. От състава от есента ще освободя всички, които не бяха от Велинград, с изключение на Венци Димитров. На всички местни ще дам шанс за изява, включително и на добре представилите се юноши през есента.
- Накрая, как ще отговорите на онези ваши критици, които ви обвиняват, че лятото, когато в отбора нямаше финанси, се оттеглихте, а сега, когато отборът изглежда финансово стабилен, се завръщате.
- На всички тези отговарям веднага: нека се поинтересуват кой плати таксата за наказанието на отбора в средата на есента, когато бе спрян от участие в групата и бе заплашен от изваждане. И искам веднъж завинаги да стане ясно, че през лятото аз и моят екип не се махнахме поради финансови проблеми, а заради разногласия с тогавашното ръководство на клуба. Дори и след това не сме пропускали домакински мач на отбора и всячески сме му помагали, защото за мен “Чепинец” е кауза.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай