Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Няма да стане само с пеене, ще трябва и професионален акъл 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Няма да стане само с пеене, ще трябва и професионален акъл
Публикувано 2011-01-11 10:22:32 от темпо

Как само за 3 дни в общинската хазна влизат 20 000 лева от нередовни платци? Кметът на Сопот показа как: познавайки народопсихологията на своите съграждани, градоначалникът поръча на местната мъжка фолклорна група да направи серенади пред домовете на длъжниците. За да избегнат публичния срам патриотични песни да зазвучат и под техните прозорци, голяма част от дължащите пари за наеми и данъци побързали да платят.

По едно съвпадение Община Велинград тръгна да търси същата сума от дължими 20 000 лева с решения за прекратяване на договори на некоректни наематели, които в крайна сметка бяха спрени. Може би е ред на “сопотския модел”? При това във Велинград има не една, а две мъжки фолклорни групи към читалищата в Чепино и Каменица. Ще се намерят и местни патриотични песни, подходящи за случая. Покрай Коледните тържества певците извадиха ямурлуците да ги пазят от студа, както и гегите, които също могат да свършат работа при “серенадите”.
Майтапът настрана, но се задава много трудна финансова 2011 година. Мнозинството съветници лишиха общината от възможност да тегли кредит, държавната субсидия намалява, задълженията се трупат. При това положение общината, която от години залага само на консервативна бюджетна политика, наистина ще трябва да се търси и нови пътища за финансово благоденствие. Но няма да стане “само с пеене”, ще трябва и много професионален “акъл” - очакваме това, а не политически речи и сметки от местните управници при обсъждането и гласуването на бюджета за 2011 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води