Велинград - online - Роднини в схеми за телефонни измами във Велинград и Костандово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Роднини в схеми за телефонни измами във Велинград и Костандово
Публикувано 2011-01-11 10:29:32 от темпо

В двата празнични дни Йордановден и Ивановден (6 и 7 януари) полицията залови четирима мъже, автори на телефонни измами. Задържаните са 45-годишният Е. Ш. и неговият 20-годишен племенник Б. Ш. от Костандово и двамата 27-годишни братовчеди с инициали Г. Н. и Г. Г. от Велинград. По случаите се водят полицейски производства и е уведомена Районна прокуратура - Велинград.

Двамата костандовци навръх Йордановден измамили 85-годишния Д. Ж. По добре познатия сценарий те позвънили на възрастния мъж и му съобщили, че неговата дъщеря е тежко болна и трябват пари за скъпо лечение. Дядото събрал 900 лева в брой и ги предал на измамниците, но по-късно подал сигнал в полицейското управление във Велинград. Полицаите успели да открият двамата мъже, у които все още били и откраднатите с измама 900 лева. Те не са криминално проявени, но се оказало, че същите костандовци са направили опит да измамят и възрастна велинградчанка за сумата от 1500 лева.
Благодарение на сигнали, подадени от 79-годишен мъж от Драгиново и 77-годишна жена от Ракитово, на следващия ден органите на реда задържаха и други двама измамници. Те поискали от възрастните хора по телефона и получили от тях съответно 2000 и 600 лева.
Полицията първоначално е установила, че братовчедите Г. Н. и Г. Г. са потеглили с лек автомобил “Мерцедес” за Северна България. На този етап от разследването е уведомена Главна дирекция “Криминална полиция” и две областни дирекции на МВР. Благодарение на процесуалните действия в няколко области колата на телефонните измамници е задържана по пътя. Двамата братовчеди от Велинград са задържани заедно със сумата от общо 2600 лева.
Въпреки многократните предупреждения от страна на полицията и медиите за методите на телефонните измамници, броят на пострадалите расте и това са предимно възрастни хора. Затова за пореден път ще напомним: не се доверявайте на обаждания от непознати, които съобщават за катастрофа, болест или друг нещастен случай с ваши близки. Емоционалният шок от подобен телефонен разговор е голям, защото измамниците са истински виртуози, назовават точни имена и факти и измислят напълно правдоподобни истории. При всички положения първо се опитайте да се свържете с близките си и да научите от самите тях дали са в беда. В никакъв случай не давайте пари на непознати, а уведомете по най-бързия начин полицията.
Не е за подценяване и опасността напълно невинен човек да се окаже посредник в сделките на телефонните измамници. В много от случаите те набират посредници чрез обяви за работа и така търсещите препитание се оказват въвлечени в измамите - най-често като приносители на сумите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай